NISU MOGLI DA GA UBIJU, PA SU MU KRENULI NA DECU: Ljubljanski ARKAN se ŽRTVOVAO da bi njegovi potomci ŽIVELI!
Mišo je veoma brzo stvorio veliku finansijsku imperiju, Foto: Printscreen

legende asfalta

NISU MOGLI DA GA UBIJU, PA SU MU KRENULI NA DECU: Ljubljanski ARKAN se ŽRTVOVAO da bi njegovi potomci ŽIVELI!

Mišo Vujičić se povezao sa ljudima iz rodne mu Crne Gore i sa tim vezama počinje sa poslovima po Sloveniji

Objavljeno:

Podzemlje devedesetih godina prošlog veka doživelo je svoj procvat i svakako, najvatrenije bilo je na beogradskim ulicama.

Međutim, i po nekim drugim gradovima su ljudi sa naših prostora "vodili glavnu reč". Jedan od njih bio je Mišo Vujičić.

Počeci

Vujičić je rođen 1966. godine u Nikšiću, u kome je završio školu i nakon odsuženja vojnog roka, seli se u Sloveniju na studije. Bio je krupne građe, fizički izrazito spreman, a kako se povremeno bavio kik boksom, ubrzo je počeo da radi kao obezbeđenje u najpoznatijim ljubljanskim diskotekama. Upravo mu je taj posao otvorio vrata ka kriminalu. Naime, ubrzo izbacivač postaje vlasnik jedne od disokteka i tada kreće njegov "pohod na Ljubljanu u kojoj je kasnije prozvan "Ljubljanski Arkan".

Mišo Vujičić
foto: Printscreen

Sukob sa Veselinom Jovovićem

Mišo Vujičić se povezao sa ljudima iz rodne mu Crne Gore i sa tim vezama počinje sa poslovima po Sloveniji. Zahvaljujući tome, zamerio se Veselinu Vesu Jovoviću, isto Nikšićaninu koji je važio u to vreme za gazdu crnogorske mafije u Sloveniji.

Kako je na usijanom asflatu podzemlja bilo mesta samo za jednog vođu, od dvojice koji su pretendovali za tu poziciju, jedan je morao da nestane.

To je na kraju bio Jovović koji je ubijen s leđa u ljubljanskom baru "Latino" 1998. godine dok se kockao. Prema mišljenju Vesove porodice, jedini i glavni osumnjičeni bio je upravo Vujičić.

Izbegavanje nekoliko atentata

Upravo ovaj događaj pokrenuo je čitavi niz napada na Miša Vujičića. Naime, prvi od tri atentata pokušan je 1999. godine kada ha je u hotelu "Belevju" Vesov brat Vukašin, poznatiji kao Bućo, ranio sa nekoliko hitaca u grudi. On je tada oslobođen svih optužbi uz obrazloženje da je pucao u samoodbrani i u trenutku smanjene moći razmišljanja.

I ostali pokušaji nisu bili uspešni ali su ostavili teške posledice po Vujičića, pa je tako izgubio bubreg, ali i noga mu je pretrpela ozbiljne povrede.

Svesno je otišao u smrt

Mišo je veoma brzo stvorio veliku finansijsku imperiju, a kako je konstantno bio na nišanu svojih neprijatelja, okupio je veliko obezbeđenje oko sebe. Ipak, prema pričama pojedinaca, 2003. godine je dobio pretnju kako će mu deca biti likvidirana, što je bilo okidač da se pokrene i okonča probleme koje je imao.

Mišo Vujičić
foto: Printscreen

Ušao je sam u hotel "Lev" a svom obezbeđenju je naredio da ga čekaju iza. Seo je za sto udaljen dvadesetak metara od ulaza. Tada su u hotel ušla dva momka i ispalili najmanje tri hica u Vujičića koji je pogođen u glavu.

Brzo je prevezen u Klinički centar međutim ubrzo je podlegao povredama. U trenutku smrti imao je 37 godina.

Za ubistvo Miša Vujičića su osumnjičeni Jovica Zindović i Slobodan Šepić iz Pljevalja od kojih je Šepić nestao a sumnja se da je ubijen, dok je Zindović uhapšen 2008. po poternici iz Slovenije zbog ovog ubistva.

Bonus video:

58:50

USIJANJE 21.05.2021.

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.