GOSTIMA PONUDIO PIĆE, IZVADIO POLNI ORGAN I OTIŠAO PO PIŠTOLJ! Ratko Cavnić je osuđen, zna se koliko će da robija
Ilustracija, Foto: Profimedia

kobna noć

GOSTIMA PONUDIO PIĆE, IZVADIO POLNI ORGAN I OTIŠAO PO PIŠTOLJ! Ratko Cavnić je osuđen, zna se koliko će da robija

Cavić je dobio maksimalnu kaznu predviđenu za teško delo protiv opšte sigurnosti

Objavljeno:

Viši sud u Novom Sadu osudio je danas na osam godina zatvora Ratka Cavnića povodom ubistva L.D, a koji je dobio metak u oko tokom borbe oko oružja između Cavnića i M.K.

Cavić je dobio maksimalnu kaznu predviđenu za teško delo protiv opšte sigurnosti. Predsednica sudskog veća sudija Ivana Josifović obavezala je Cavnića da na ime duševnih bolova majci L.D. isplati 800.0000 dinara, a bratu 500.000 dinara, sa zakonskom zateznom kamatom od dana presuđenja do isplate, a u roku od mesec dana od pravosnažnosti presude. Cavnić je takođe obavezan da plati troškove krivičnog postupka koji će biti naknadno odmereni u pisanoj presudi. Ovo je prvostpeena presuda na koju postoji pravo žalbe Apelacionom sudu.

Kobna noć

Do incidenta sa smrtnim ishodom došlo je nakon burnog noćnog provoda u lokalu u Petrovaradinu, gde je Cavnić bio sa G.Z, K. M, S. T. i sada pokojnim kojeg do tada nije poznavao, a koji su nastavili u Cavnićevoj kući u Donjem Sajlovu, bez S. T. koja je otišla kući.

Gostima je ponudio piće i šunku, a nedugo potom je otkopčao šlic na pantalonama i izvadio polni organ pred G.Z. i L.D. koji na to nisu reagovali prihvatanjem.

Otišao po pištolj

Nezadovoljan razvojem situacije zbog izostajanja seksualnogh odnosa koji je očekivao, Cavnić je iz spavaće sobe uzeo revolver marke "zastava", M 83-90 bez broja, sa šest metaka, koje je držao bez dozvole. Vratio se u dnevnu sobu i uperio revolver u pravcu L. D. i G. Z. koji su bili jedno pored drugog na kauču, dok mu je K. M, koji je uzeo nož sa kuhinjskog stola, stao iza leđa i rekao da "baci pištolj". "Pri tome je drugom rukom uhvatio okrivljenog za podlakticu ruke u kojoj je držao oružje pokušavajući da mu ga oduzme, u čemu nije uspeo, pa je nakon otimanja oko revolvera, okrivljeni iz revolvera ispalio jedan hitac koji je pogodio L. D. u desno oko pri čemu je projektil izašao iz njegove glave u blizini levog uha", navodi se u informaciji suda dostavljenoj Tanjugu. Sud veruje da je Cavić bio svestan da donošenjem revolvera sa nategnutim udaračem i šest metaka u zatvorenu prostoriju može doći do povlačenja obarača i upucavanja, kao i do smrti nekog lica, ali je olako držao da do toga neće doći.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.