NOVA SAZNANJA: Belivuk i Zvicer uklanjali i PINK PANTERE, povezuje ih jedno ime iz podzemlja
Belivuk, Foto: Zorana Jevtić

KRIMI VEZA

NOVA SAZNANJA: Belivuk i Zvicer uklanjali i PINK PANTERE, povezuje ih jedno ime iz podzemlja

Sve je počelo nakon što se nekad jedinstvena kriminalna grupa iz Kotora pocepala na škaljarski i kavački klan

Objavljeno:

Kriminalna organizacija Veljka Belivuka (36) i Marka Miljkovića (33), bliskog kavačkom klanu, čiji je jedan od navodnih vođa Radoje Zvicer (38), osumnjičena je da je poslednjih godina uklonila nekoliko članova grupe „Pink Panter”: Milana Ljepoju (44), Bojana Mirkovića (34), Aleksandra Šarca (36) i Damira Hadžića (46).

Istražujući moguće motive za ove likvidacije, ime Luke Bojovića (47), jedno od najzvučnijih u podzemlju, pojavljivalo se kao svojevrsna veza. Motiv za ubistvo članova suprotstavljenih grupa u podzemlju po pravilu je zalaženje na suparnički teren, što je u konkretnom slučaju malo izvesno jer su članovi „Pink Pantera” svetski poznati kradljivci dragulja i dragocenosti, dok je klan Belivuk–Miljković prevashodno orijentisan na trgovinu narkoticima.

S druge strane, ne može se ne primetiti veza „pantera” sa „škaljarcima”, sa kojima je pak, prema operativnim saznanjima bezbednosnih službi, blizak Luka Bojović.

Sve je počelo nakon što se nekad jedinstvena kriminalna grupa iz Kotora pocepala na škaljarski i kavački klan, koji se iz nje izdvojio nakon unutrašnjeg sukoba koji je kulminirao 2014. godine, posle gubitka nekoliko stotina kilograma teške pošiljke kokaina u španskoj Valensiji.

Vođe novog klana vremenom su saradnike našle u Belivuku i Miljkoviću. Na suprotnoj strani bili su „škaljarci” i „panteri”. Dobrivoje Radovanović, nekadašnji direktor beogradskog Instituta za kriminološka i sociološka istraživanja, u razgovoru za Objektiv objašnjava da su u osnovi sukoba klanova surevnjivost i finansijski interesi, iako se u konkretnom slučaju radi o različitim vrstama kriminala.

(Espreso / Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.