OGLASIO SE ZAŠTITNIK GRAĐANA NAKON HORORA U VALJEVU: Traži izveštaj o radu valjevske policije i socijalnih radnika
Ilustracija, Foto: Profimedia, Ana Paunković, Google maps

jeziva priča

OGLASIO SE ZAŠTITNIK GRAĐANA NAKON HORORA U VALJEVU: Traži izveštaj o radu valjevske policije i socijalnih radnika

Podsetimo, Valjevku Anu I. (34) ubio je 17. maja nekadašnji partner, inače suspendovani policajac M. M., koji je nakon zločina okončao svoj život

Objavljeno:

Zaštitnik građana Zoran Pašalić pokrenuo je postupak kontrole rada Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva za brigu o porodici i demografiju povodom navoda iz medija da je ubijena žena iz Valjevu više puta prijavljivala nasilje i proganjanje od bivšeg partnera.

Pašalić je zatražio od MUP-a da mu u roku od 15 dana dostavi detaljan izveštaj i dokumentaciju o postupanju policije u tom slučaju i o tome da li je ubijena žena prijavljivala policiji u Valjevu nasilje od strane bivšeg partnera koji je, prema medijskim informacijama, i ranije prijavljivan za partnersko nasilje.

U saopštenju Zaštitnika građana navodi se da MUP u izveštaju treba da navede da li su policijski službenici o prijavama ubijene žene obavestili nadležnog dežurnog tužioca, i ako jesu, kakva su uputstva i instrukcije dobili od tužilaštva.

Zaštitnik građana očekuje da se MUP izjasni i da li je policija imala informacije o kretanju i životu počinioca zločina nakon izlaska iz zatvora, da li je ispitala sve rizike po mogućnost da ponovi partnersko nasilje i da li je postupala u skladu sa tim procenama. Takođe, MUP treba da se izjasni i da li je Policijska uprava Valjevo imala saznanja da je bivši partner ubijene žene imao dozvolu za posedovanje i upotrebu vatrenog oružja, kao i da li su mu izrečene mere nadzora. Od Ministarstva za brigu o porodici i demografiju Zaštitnik građana je zatražio da u roku od 15 dana izvrši nadzor nad stručnim radom Centra za socijalni rad u Valjevu i utvrdi da li je imao saznanja o nasilju kojem je ubijena žena bila izložena.

Podsetimo, Valjevku Anu I. (34) ubio je 17. maja nekadašnji partner, inače suspendovani policajac M. M., koji je nakon zločina okončao svoj život.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.