VLASNICI LOKALA ISPRED KOG JE STRADAO ALEKSA (26) ODREĐEN PRTIVOR: Skrivala je snimak KOBNE TUČE!
Aleksinac, Foto: Foto: Printscreen/Instagram

KRIVIČNO DELO

VLASNICI LOKALA ISPRED KOG JE STRADAO ALEKSA (26) ODREĐEN PRTIVOR: Skrivala je snimak KOBNE TUČE!

Kako je danas saopštila policija, ona je uhapšena zbog sumnje da je 16.maja nakon tuče u ugostiteljskom objektu u kojoj je od zadobijenih povreda preminuo pomenuti mladić, sakrila digitalni rekorder za video nadzor i time onemogućila policijskim službenicima istražne radnje.

Objavljeno:

Nakon saslušanja u Osnovnom javnom tužilaštvu u Aleksincu sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u tom gradu odredio je pritvor do 30 dana Aleksinčanki J.R.K. (39), vlasnici ugostiteljskog objekta ispred kojeg je 16. maja u kobnoj tuči stradao Aleksa S. (26) zbog sumnje da je počinila krivična dela nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epdiemije i sprečavanje i ometanje dokazivanja, saznaje “Blic”.

Kako je danas saopštila policija, ona je uhapšena zbog sumnje da je 16.maja nakon tuče u ugostiteljskom objektu u kojoj je od zadobijenih povreda preminuo pomenuti mladić, sakrila digitalni rekorder za video nadzor i time onemogućila policijskim službenicima istražne radnje.

Policija je istog dana u tom ugostiteljskom objektu zatekla više osoba što je suprotno epidemiološkim merama koje su na snazi. Navodno je u lokalu bilo više od stotinu gostiju, što je preveliki broj s obzirom na važeće propise.

Prema nezvaničnim saznanjima kada je policija u ugostiteljskom objektu zatražila snimke sa sigurnosnih kamera kako bi se rasvetlio kobni događaj, vlasnica pravdala da joj je risiver izgoreo u požaru.

-Međutim, policija je pregledala mesto gde se nalazio risiver i posumnjala da je nedavno sklonjen. Suočena sa činjenicama vlasnica je priznala da je sklonila risiver i predala ga policiji. Na jednom od snimaka zabeležena je bila tuča i video se momenat kada Aleksa zadobija udarac u vrat, nakon čega je zločin rešen, kaže naš izvor.

Kako "Blic" saznaje vlasnica se pravdala da je risiver sklonila da se ne bi video stvaran broj gostiju u kafani a ne da bi prikrila počinioce, ali je to objašnjenje nije pomoglo da protiv nje ne bude podneta i krivična prijava za sprečavanje i ometanje dokazivanja.

Da podsetimo, policija je po prijavi da se četvorica mladića tuku došla u ugostiteljski objekat u kojem se slavio 18.rođendan i ispred lokala zatekla Aleksu S. bez svesti. On je prebačen u Klinički centar u Nišu gde je nekoliko časova kasnije preminuo zbog krvarenja u produženoj moždini.

U prvom trenutku nije se znalo kako je mladić preminuo jer na njegovom telu nije bilo vidljivih povreda a svi saslušani gosti su izjavljivali da nisu videli da ga je neko udario.Međutim, nakon što je policija došla u posed snimaka sa sigurnosnih kamera utvrđeno je da je Aleksa dobio udarac u vrat zbog kojeg se srušio na zemlju a obdukcija je potvrdila ove navode jer je na mestu povrede nađen hematom.

Niška policija u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Nišu, intenzivnim radom, identifikovali su i uhapsili O. P. (18) iz Aleksinca zbog sumnje da je je Aleksi zadao kobni udarac. On se sumjiči da je izvršio krivično delo teška telesna povreda sa smrtnim ishodom.

Takođe, policija je uhapsila i M. S. (26) i Z. T. (18) iz Aleksinca zbog sumnje da su u istom restoranu učestvovali u tuči. Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužiocu.

Da tuga bude veća, razlog za tuču bio je banalan – u pitanju je bila manja čarka bez ikakvog značajnijeg povoda.

Bonus video:

09:05

IGOR MILOJEVIĆ ZA ESPRESO

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.