PLJUNUO JE ARKANOVU SLIKU, A ONDA JE GEPEKOVAN I RASKOMADAN! Pričalo se da je bio najsrčaniji čovek u Beogradu
Iso Lero, Foto: Youtube

legende devedesetih

PLJUNUO JE ARKANOVU SLIKU, A ONDA JE GEPEKOVAN I RASKOMADAN! Pričalo se da je bio najsrčaniji čovek u Beogradu

Džambini prijatelji obilazili su znane kriminalce moleći ih bar za informaciju o mestu gde se nalazi njegovo telo, ali odgovor nisu nikad dobili

Objavljeno:

Bivši telohranitelj Vojislava Šešelja Milorad Tomić u jednom intervjuu pričao je o Džambi, najpoznatije dorćolskom donu, a kako je Iso Lero završio raskomadan i dan danas znaju samo oni koji su ga ubili, dok gradom kolaju razne verzije surove likvidacije.

- Iso Lero Džamba je bio možda najsrčaniji čovek u Beogradu. Nije imao neku fizičku snagu. Bio je pravi onaj beogradski kriminalac. Dorćolac. Nije imao mnogo potrebe da putuje. On je ovde od malena sam za sebe stvarao. Stanovali smo u istoj ulici. Iso Lero je jedan od retkih Roma koji je uspeo, eto od sedamdesetih pa do današnjih dana, da ostane upamćen kao simbol jednog vremena i simbol hrabrosti o kojoj su govorili najjači ljudi poput Ljube, Giške, čika Ćire... Od malih nogu sam ga znao, popne me na ramena pa me vodi na ciganske svadbe. Ostao mi je baš u prijatnom sećanju. Zna se kako je završio, nema šta tu mnogo da se mistifikuje. Meni je to rekla osoba koja je radila u kockarnici, da je onaj lift u koji su uveli Džambu, bio do članaka u krvi! Kad su ga uveli u lift, tako su ga izbombardovali, da je već tu iskrvario. Posle sam čuo da je Željko hteo da mu pomogne. Hteo je da ga prevezu u Erdut kako bi mu tamo doktor pomogao, pošto nije mogao u Beogradu to da uradi. Međutim, kad su ga odveli tamo, već je bio mrtav. Ja bih voleo da verujem da je to tako, i da je Željko hteo da mu pomogne. Nije tačno da su Džambu zazidali u neki temelj, on je raskomadan i zakopan na različitim mestima. Tako je završio čuveni Iso Lero Džamba i zato Dorćolci ne vole Ražnatovića - ispričao je Toša na Balkan Info.

SMRT I VEZA SA ARKANOM

U beogradskom podzemlju raširena priča da je marta ’92. godine Džamba u kafani „Zona Zamfirova“ pucao u sliku Željka Ražnatovića Arkana. Pre pucnjave, stolu za kojim je sedio Džamba prišla je konobarica i zamolila ga da odloži pištolj, koji je držao u ruci, što je njega iznerviralo pa je ispalio nekoliko hitaca, od kojih je jedan rikošetirao i završio u ramu Arkanove slike. Na njega je tad skočilo nekoliko momaka koji su ga izvukli napolje i pretukli. Posle ovog incidenta Arkan se navodno čuo sa Isom i dogovoreno je da jedan drugom ne upadaju na teritoriju koju su kontrolisali.

Izgledalo je kao da se sve stišalo, kada se 23. septembra Iso Lera Džamba u cik zore pript pojavio se ispred kockarnice koja se nalazila na šestom spratu palate Beograd, koju je prima tadašnjoj priči držao Arkan. Na samom ulazu pod nejasnim okolnostima došlo je do svađe Džambe i obezbeđenja i tom prilikom je pljunuo na Arkanovu sliku što je bio okidač da grupa momaka iz obezbeđenja opet pretuče Isu Leru Džambu. Džamba je zatim ubačen u beli pik-ap i od tada mu se gubi svaki trag. Od tog ranog septembarskog jutra više niko nije znao šta je bilo sa Džambom.

Nekolicina neimenovanih posetilaca, kasnije je pričala da je Džamba teško pretučen. Njegovi prijatelji verovali da je odmah ubijen, a telo uklonjeno bez traga. Nekoliko meseci kasnije Džambina supruga Snežana Lero ispričala je da je gradska policija na tom slučaju promenila tri ekipe sa šestoricom inspektora, ali bez ikakvih rezultata i tragova. Džambini prijatelji obilazili su znane kriminalce moleći ih bar za informaciju o mestu gde se nalazi njegovo telo, ali odgovor nisu nikad dobili.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.