MUŠKARAC (49) IZ NIŠKE BANJE OSUĐEN JE NA ROBIJU ZBOG SILOVANJA KOMŠINICE: Poznato je koliko će LEŽATI U ZATVORU
Zatvor, Foto: Zorana Jevtić

robijaće

MUŠKARAC (49) IZ NIŠKE BANJE OSUĐEN JE NA ROBIJU ZBOG SILOVANJA KOMŠINICE: Poznato je koliko će LEŽATI U ZATVORU

Zbog zaštite interesa žrtve, glavni pretres je bio zatvoren za javnost

Objavljeno:

Kako je saopšteno, muškarac iz Niške Banje, Saša V. (49), koji je bio osumnjičen za silovanje komšinice 22. marta 2020, osuđen je na pet godina zatvora.

Kako je saopštila Irena Gušić, portparol Višeg suda u Nišu, doneta je prvostepena presuda na koju optuženi ima pravo žalbe.

- Nepravosnažnom presudom on je oglašen krivim za krivično delo silovanje iz člana 178 stav 1 Krivičnog zakonika i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od pet godina u koje mu se uračunava vreme provedeno u pritvoru od 23. marta 2020. godine do upućivanja u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija – kazala je sudska portparolka.

Zbog zaštite interesa žrtve, glavni pretres je bio zatvoren za javnost.

Kako je utvrđeno tokom istrage, napadač je došao do kuće svoje komšinice, iako je imao meru zabrane prilaska, jer ga je nedelju dana ranije prijavila zbog proganjanja.

- On joj je zazvonio na vrata, a s obzirom na to da je i ranije imala neprijatnosti sa njim, žena je odbila da ga pusti da uđe. Međutim, napadač je odgurnuo i upao u kuću a zatim je skočio na nju i napastvovao je. Dok se gurala sa njim, žrtva je uspela da pošalje poruku svojoj drugarici, a ona je odmah pozvala policiju – objašnjavaju naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Policijska patrola bila je u blizini, s obzirom na njihovo pojačano prisustvo zbog vanrednog stanja, pa su samo za nekoliko minuta bili u kući napadnute žene.

Kada je silovatelj video policiju, onesvestio se od straha. Policija je zbog toga pozvala Hitnu pomoć, a medicinska ekipa je ustanovila da ima temperaturu. Posumnjalo se da je oboleo od korone, pa su i on i njegova žrtva bili u izolaciji.

Za krivično delo silovanje propisana je kazna zatvora od pet do dvanaest godina. Sud je Saši izrekao zakonski minimum kazne jer ranije nije osuđivan.

Bonus video:

24:29

CENTRALNI DNEVNIK 13.05.2021.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.