DEČKO JE VUKAO PO BETONU, A SAD JE OGAVNO RAZVLAČE PO TVITERU! Neki od komentara na Sarine modrice baš su bolesni
Foto: Ptintscreen/Twitter

užas

DEČKO JE VUKAO PO BETONU, A SAD JE OGAVNO RAZVLAČE PO TVITERU! Neki od komentara na Sarine modrice baš su bolesni

Nasilje nad ženama je najveće zlo srpskog društva koje je duboko ukorenjeno u svaku moguću sferu istog

Objavljeno: 17:02h

Mlada devojka od devetnaest godina, nečija prijateljica, devojka, sestra izašla je u javnost sa modricama oko očiju i pričom da je prebijena od strane partnera.

Nije drugo trebalo da se ispod fotografije na Tviteru njenog unakaženog lica nađe gomila komentara koji su potpuno banalizovali nasilje nad ženama i čitavu situaciju, a umesto pitanja "ko je taj što je udario ženu?" (što se nekako nameće u nekom normalnom društvu), svi su bili u samo jednoj nedoumici: Da li su povrede uzrok batina ili hirurške operacije?

Ta prebijena, mlada devojka Sara Plavšić je prijateljica starlete Tijane Ajfon, što je bacilo još veću senku na to da je ponavljamo jedna mlada devojka preživela nasilje.

Tako se većina komentatora odmah "zakačila" za to sa kim se ona druži, tvrdeći da se devojka bavi prostitucijom i da je klijent verovatno prebio, da je modrice tražila, ali i da ih je zaslužila.

Čekajte sad! Osim što žene u Srbiji moraju da vode računa kako se oblače da ih neko ne bi napastvovao, da se prikladno fotografišu za društvene mreže da slučajno neko ne pomisli da je ona "laka", jer jedna slika u kupaćem je dovoljna za to, sada po svemu sudeći moraće da vode računa i ko su im prijateljice, jer očigledno ako ste u nekom dobrom odnosu sa ženom koju javnost poznaje kao starletu, batine vam ne ginu i to od muške ruke.

Pa šta ako je drugarica Tijane Ajfon? Pa šta i da se bavi prostitucijom? Pa šta ako se posvađala sa dečkom? Jel to razlog da se nasilje nad ženama opravdava? Ne, nije.

1 / 11 Foto: Foto: Twitter/IzgubljenaDaki

Nasilje nad ženama je najveće zlo srpskog društva koje je duboko ukorenjeno u svaku moguću sferu istog. Ovakvim banalnim i bespotrebnim komentarima šalje se poruka javnosti da je šamaranje žene sasvim legitimno, zato je važno da svi stavimo prst na čelo i pustimo malo da nam institucije rade svoje poslove, utvrde okolnosti, uzmu dokaze i adekvatno kazne počinioca ukoliko se ustanovi da su povrede nastale usled batina.

Podsetimo, Tijanina najbolja drugarica Sara je pretučena, a povrede joj je naneo, kako ona tvrdi, dečko sa kojim je pet meseci bila u vezi. Sara koja kaže da ju je dečko vukao po betonu se pojavila u emisiji bez trunke šminke i pokazala modrice i podlive na licu.

U izveštaju lekara piše da Sara navodi da je pretučena, a konstatovane povrede su "nagnječenje temena desno, bolna osetljivost potiljačno sa desne strane, nagnječenje nosa, periorbitalni hematomi obostrano...".

Sara nije želela javno da otkriva identitet osobe za koju tvrdi da ju je fizički napala, ali u zvaničnoj izjavi i prijavi za fizičko nasilje Plavšićeva je iznela tvrdnje da ju je pretukao A. T . (36).

Ako trpite nasilje ili znate nekog ko trpi nasilje, pozovite SOS telefon 0800 - 35 00 36

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.