SAJBER MANIJACI IZ LESKOVCA I VRANJA: Iz zlobe razmenjuju intimne fotografije svojih bivših!
Telegram, Foto: Printscreen

fuj

SAJBER MANIJACI IZ LESKOVCA I VRANJA: Iz zlobe razmenjuju intimne fotografije svojih bivših!

Na aplikaciji Telegram pojavilo se još nekoliko grupa

Objavljeno:

Na aplikaciji Telegram, posle „Perverzija Balkana“, pojavile se i grupe „Populacija grada Leskovca“ i „Vranje“ na kojima se objavljuju privatne slike ženskih osoba iz osvete ili čiste zlobe.

Na aplikaciji Telegram pojavilo se još nekoliko grupa na kojima se razmenjuju privatne intimne i pornografske fotografije devojaka! Nakon nedavnog otkrića grupe „Perverzije Balkana“, koja ima više od 25.000 članova iz Srbije i regiona, trend je nastavljen i u drugim gradovima, a posle Niša i na jugu Srbije, gde se formiraju tajne „fantomske grupe“ na kojima se dele intimne slike i video-snimci komšinica, rođaka, bivših žena, devojaka, poznanica, sugrađanki...

Među takvim tajnim grupama nalaze se još dve - „Populacija grada Leskovca“ i „Vranje“, kojim upravljaju uglavnom muškarci koji razmenjuju provokativni sadržaj. Prva ima oko 200, a druga skoro 600 članova. Najčešće su u pitanju fotografije iz privatne arhive koje su muškarci podelili iz osvete ili čiste zlobe.

- Takve grupe nije lako naći. Uglavnom se u njih ulazi po nečijoj preporuci ili vas neko u njih ubaci. U njima su uglavnom korisnici pod lažnim imenima, ali su fotografije i snimci koje postavljaju, nažalost, autentični - priča novinar portala Rešetka.rs, koji je nekoliko nedelja proveo tragajući za ovim grupama, a zatim, takođe pod lažnim imenom, postao i njihov član:

- Ono što je zabrinjavajuće je da se u ovim grupama dele i obične fotografije i portreti Leskovčanki i Vranjanki sa zahtevom članovima da okače njihove privatne snimke ili fotografije, ukoliko ih poseduju. Takođe, objavljuju se i fotografije žena i devojaka za koje se neosnovano tvrdi da su „radodajke“, promiskuitetne, i da pružaju seksualne usluge za novac, s njihovim kontaktima i preporukama članovima da s njima kontaktiraju.

On objašnjava da samo članstvo u ovim grupama nije dovoljno.

- Od vas se zahteva da radite isto, da razmenjujete fotografije i tako širite krug devojaka. Kad sam dobio dozvolu za pristup tajnoj grupi „Vranje“, privatno me je pozvao jedan od administratora, koji se potpisuje kao Jova Joca, a koji je u ovu grupu postavio najveći broj eksplicitnih snimaka i fotografija svojih sugrađanki.

Osećaj sramote

Novinar iz Leskovca Dragan Marinković kaže da je ovim manijacima teško ući u trag.

- Najopasnije je to što se ovakve grupe šire i prave se nove brže nego što neko i postane njihov član ili budu javno razotkrivene, a njihovi administratori pohapšeni - upozorava Marinković.

Još strašnije je to što većina žena koje su kompromitovane na ovaj način za to i saznaju, ali zbog osećaja sramote ovakvo nasilje retko prijavljuju.

- Meni je to uradio bivši muž nakon razvoda. I to još pre ovih grupa na Telegramu. Iz osvete je preko Vajber grupe poslao svim našim prijateljima, poznanicima, pa čak i familiji, snimak našeg intimnog odnosa. Od sramote sam se iselila iz Vranja i morala da započnem novi život - priča R. S. (43), koja već dve godine živi u okolini Leskovca.

Bonus video:

02:26

ZAŠTITNIK GRAĐANA OTKRIO O ČEMU JE PRIČAO SA MIROSLAVOM ALEKSIĆEM U PRITVORU: Smeta mu dužina trajanja postupka (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.