DA LI JE BOJAN POGINUO ZBOG SELFIJA? Mladić stajao na vagonu, ubilo ga 25.000 volti, detalji nesreće u Rumi!
Bojan Aleksić, Foto: Privatna arhiva/Kurir

jezivo

DA LI JE BOJAN POGINUO ZBOG SELFIJA? Mladić stajao na vagonu, ubilo ga 25.000 volti, detalji nesreće u Rumi!

Mladić je odmah preminuo

Objavljeno:

Bojan Aleksić (20) iz Klenka nadomak Rume, nastradao je juče ujutru oko 3.30 na železničkoj stanici u Rumi, kada je iz još nepoznatih razloga pokušao da se popne na vagon teretnog voza, sa kojeg ga je udarila struja iz kontaktne mreže napona od 25.000 volti.

Mladić je odmah preminuo, a "Infrastruktura železnice Srbije" i kompanija "Srbija kargo" su izrazile žaljenje zbog tragedije koja se dogodila i izrazile saučešće porodici nastradalog Aleksića.

Prema nezvaničnim informacijama, Bojan se te večeri vraćao sa još jednim prijateljem sa proslave Đurđevdana. Njih dvojica stigli su na železničku stanicu u Rumi i čekali voz za Šabac, koji prolazi i staje na železničkoj stanici u Klenku.

- Dok su bili na stanici, Bojan je u jednom trenutku odlučio da se popne na vagon. Policija je izašla na lice mesta odmah nakon prijave, obavešten je i nadležni tužilac - kaže naš izvor iz istrage, koji nije mogao da potvrdi da li je mladić hteo da napravi selfi sa vagona. - Prve informacije ukazuju da je nastradao dok je pokušavao da siđe sa vagona.

Mladić iz Šapca, koji je bio sa njim, pokušao je da mu pomogne, polivao ga je vodom i dozivao, ali je od zadobijenih opekotina od ubrzo preminuo.

- U toj kući žive tri rođena brata sa svojim porodicama, Bojanov otac Slađan koji radi u šumariji, još jedan njegov brat i treći koji je zaposlen u bolnici u Šapcu. Oni se ne čuju da su živi - kaže nam komšinica iz Nove ulice u kojoj živi ova porodica, opisujući Aleksiće kao radne i vredne.

- Bojan je posle završetka srednje škole upisao fakultet u Beogradu. Ne mogu da verujem da deteta više nema.

Zbog penjanja na vagone, odnosno od posledica strujnog udara iz kontaktne mreže, na srpskim prugama godišnje nastradaju tri do četiri osobe, a najčešće je reč o mladima, navodi se u zajedničkom saopštenju "Srbija kargo" i "Infrastruktura železnice Srbije". Iz ovih firmi apeluju na sve da se ne penju na vagone u stanicama i na prugama, jer na taj način direktno ugrožavaju svoj život.

Bonus video:

00:37

Tragedija na železničkoj stanici u Rumi: Mladića udarilo 25.000 volti

(Espreso / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.