PRODUŽEN PRITVOR ZEMUNCU! Kod njega pronađena eksplozivna naprava, pričalo se da mu je meta bio Boća
Dalibor Bogdanović Boća meta napada, Foto: Kurir/S.S./Privatna arhiva

šok

PRODUŽEN PRITVOR ZEMUNCU! Kod njega pronađena eksplozivna naprava, pričalo se da mu je meta bio Boća

Đorđe M., uhapšen je jer je početkom aprila, u Ulice Ilije Birčanina, zbog sumnje da je u zgradi, u kojoj živi bivši policajac Dalibor Bogdanović Boća, te da je on bio meta, a koji je već preživeo dva pokušaja ubistva

Objavljeno:

Zemuncu Đorđu M. (28), kod koga je, prilikom hapšenja u aprilu u Novom Sadu, pronađena eksplozivna naprava, produžen je pritvor do 3. juna.

-Više javno tužilaštvo u Novom Sadu pokrenulo je istragu protiv osumnjičenog Đ. M. , zbog osnovane sumnje da je izvršio krivčno delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, za koje je zaprećena kazna zatvora od dve do 12 godina. Naredbom o sprovođenju istrage osumnjičenom se stavlja na teret da je između ostalog, nosio i eksploziv pentrit u velikoj količini, iako to minsko eksplozivno sredstvo nije dozvoljeno građanima da ga nabavljaju, drže i nose.

Osumnjičeni je saslušan pred javnim tužiocem, te mu je sudija za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu odredio pritvor u trajanju do 30 dana, odnosno zbog zbog bojazni da bi ostankom na slobodi mogao da nastavi sa vršenjem krivičnih dela, odnosno na uznemirenje javnosti do koga je došlo a koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, a kako je tužilaštvo i predložilo.

U nastavku istrage prikupiće se svi dokazi i sprovesti sve potrebne dokazne radnje radi donošenja javnotužilačke odluke - saopšteno je iz novosadskog Višeg tužilaštva.

Podsetimo, Đorđe M., uhapšen je jer je početkom aprila, u Ulice Ilije Birčanina, zbog sumnje da je u zgradi, u kojoj živi bivši policajac Dalibor Bogdanović Boća, te da je on bio meta, a koji je već preživeo dva pokušaja ubistva.

Sudeći po snimcima sa kamera za video-nadzor, Đorđe M. je ušao u zgradu s praznim rancem u ruci, a potom i u lift.

- Unutra se zadržao ukupno dva minuta. Sumnja se da je izvadio bombu iz lifta, spakovao je u ranac i izašao iz zgrade. Međutim, u tom trenutku je tom ulicom prolazila policijska marica, jer i inače često tuda kruže. Ugledavši sumnjivu osobu, policajci su ga zaustavili. Šokirali su se kada su u rancu videli improvizovanu eksplozivnu napravu - kaže naš izvor i dodaje da su nakon toga pregledane kamere i da su se kockice sklopile.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.