TUŽILAŠTVO DONELO KONAČNU ODLUKU U SLUČAJU KOJI JE RAZBESNEO CELU SRBIJU! Ovo je epilog iživljavanja Ivana Kontića
Ivan Kontić, Foto: Printscreen, MUP

ima pravde

TUŽILAŠTVO DONELO KONAČNU ODLUKU U SLUČAJU KOJI JE RAZBESNEO CELU SRBIJU! Ovo je epilog iživljavanja Ivana Kontića

Kontić kao nekadašnji reprezentativac Crne Gore u džudou zna kako se nanose teške povrede, opasne po život, i upravo njih nije zadao Mandiću

Objavljeno:

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu podiglo je optužnicu protiv Ivana Kontića (30), kojom ga tereti za pokušaj ubistva Miljana Mandića 24. avgusta u Novom Sadu, kojeg je tom prilikom prebio.

Optužnica je podneta Višem sudu u Novom Sadu i trenutno je u fazi potvrđivanja, rekla je za Tanjug portparolka suda Jelena Ostojin.

Kontiću je Viši sud takođe produžio pritvor do 4. juna, dodala je Ostojin.

Protiv Kontića, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu sprovelo je istragu zbog krivičnog dela ubistvo u pokušaju, dok se u istom predmetu O. L. i L. V. terete za krivicna dela učestvovanje u tuči, odnosno pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela.

Kontić je u decembru izručen Srbiji iz Crne Gore, pošto je po poternici Srbije uhapšen 11. oktobra u Podgorici nakon mesec dana od pokretanja postupka protiv njega, 12. septembra.

Na saslušanju pred sudijom za prethodni postupak na okolnosti pritvora i bekstva, Kontić je tvrdio da iz Srbije nije bežao, već da je u Crnu Goru otišao pre pokretanja bilo kakvog postupka protiv njega.

Iznoseći odbranu pred Višim javnim tužiocem on je u decembru negirao da je pokušao da ubije Mandića, kojeg je tom prilikom prebio.

Do sukoba je došlo je mu je Mandić prethodno uputio pretnje i nije mu dozvolio da uđe u kladionicu.

Kontić kao nekadašnji reprezentativac Crne Gore u džudou zna kako se nanose teške povrede, opasne po život, i upravo njih nije zadao Mandiću tokom fizičkog obračuna, teza je njegove odbrane.

Njegova odbrana takođe tvrdi da u javnosti nije objavljen ceo snimak obračuna već samo jedan njegov deo, nakon čega je i pokrenut ovaj postupak protiv Kontića.

Snimak se na društvenim mrežama pojavio 11. septembra, a na kome se vidi prebijanje muškarca.

Kontić je poreklom iz Nikšića, a u Srbiji je diplomirao na Pravnom fakultetu i u advokatskoj kancelariji je radio kao pripravnik pre incidenta u kojem je prebio Mandića (28) u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu 24. avgusta.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.