VELJA NEVOLJA U BUNKERU KRIO TEŠKI MITRALJEZ! Sumnja se da su spremali likvidaciju osobe iz državnog vrha!
Pretres/ilustracija, Foto: Kurir Ana Paunković

pažnja

VELJA NEVOLJA U BUNKERU KRIO TEŠKI MITRALJEZ! Sumnja se da su spremali likvidaciju osobe iz državnog vrha!

Daljina do koje meci mogu da dobaci je i do pet kilometara. Uglavnom se koristi za probijanje lako oklopljenog vozila, poput blindiranih automobila.

Objavljeno:

Policija je prilikom pretresa podzemnog bunkera Veljka Belivuka i Marka Miljkovića pronašla avionski “brauning” teški mitraljez, kalibra 12,7 milimetara, koji probija laka oklopna vozila, saznaju “Novosti”.

O postojanju mitraljeza u ovoj kriminalnoj jazbini javnost je bila obaveštena, ali ne i o modelu opasnog oružja.

Ovo naoružanje “sakrilo” se u moru dugih i kratkih cevi pronađenih u ovom štek objektu beogradske kriminalne grupe, kojom je zapravo komandovao Radoje Zvicer, koga bezbednosne službe označavaju kao jednog od vođa “kavačkog klana”.

– Pored “brauninga”, pronađen je i teleskopski nišan za gađanje mete – navodi izvor “Novosti”. – Daljina do koje meci mogu da dobaci je i do pet kilometara. Uglavnom se koristi za probijanje lako oklopljenog vozila, poput blindiranih automobila.

Nema sumnje da je kriminalna banda Belivuka i Miljkovića, po nalogu Zvicera, kako se sumnja, planirala atentat na osobu iz samog vrha naše države. U tome ih je, srećom, sprečila blagovremena akcija MUP Srbije, Bezbednosno-informativne agencije i Tužilaštva za organizovani kriminal.

(Espreso/Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.