DROGIRANI I PIJANI VOZAČI PRETNJA ZA SVE UČESNIKE U SAOBRAĆAJU: Uhvaćen vozač u Nišu sa ČAK 2.74 PROMILA alkohola
Saobraćajna policija, Foto: MUP

saobraćajna policija

DROGIRANI I PIJANI VOZAČI PRETNJA ZA SVE UČESNIKE U SAOBRAĆAJU: Uhvaćen vozač u Nišu sa ČAK 2.74 PROMILA alkohola

Policija je u gradu zatekla četrdesetdvogodišnjeg vozača „škode“ koji je vozio pod dejstvom psihoaktivnih supstanci i sa 1,44 promila alkohola u organizmu

Objavljeno:

Saobraćajna policija u Nišu uhvatila je i zadržala dvojicu neodgovornih vozača koji su vozili u pijanom stanju i pod dejstvom narkotika i time izazvali saobraćajne nesreće. A dvojica vozača isključeni su iz saobraćaja zbog vožnje pod alkoholom i psihoaktivnih supstanci.

-Pedesettrogodišnji vozač „pežoa“ sumnjiči se da je 24. aprila, upravljajući vozilom sa 2,74 promila alkohola u organizmu, sleteo sa puta i udario u betonsku ogradu. Prekršajni sud u Nišu mu je izrekao kaznu zatvora u trajanju od 30 dana, novčanu kazn u iznosu od 100.000 dinara i zaštitnu meru zabrane upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od 10 meseci.

Druga nezgoda dogodila se istog dana, kada je tridesetdvogodišnji vozač taksija, upravljajući pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, vozilom u kome je bio sam, udario u dva parkirana automobila i oštetio ih. Prekršajni sud u Nišu mu je izrekao novčanu kaznu u iznosu od 50.000 dinara, zaštitnu meru zabrane upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od šest meseci i 10 kaznenih poena, saopštila je policija.

Policija je u gradu zatekla četrdesetdvogodišnjeg vozača „škode“ koji je vozio pod dejstvom psihoaktivnih supstanci i sa 1,44 promila alkohola u organizmu.

-Nakon zadržavanja, Prekršajni sud u Nišu izrekao mu je novčanu kaznu u iznosu od 50.000 dinara, zaštitnu meru zabrane upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od jedne godine i 17 kaznenih poena. Takođe, iz saobraćaja je isključen i pedesetosmogodišnji vozač „folksvagena“, koga je policija zaustavila „presretačem“, a koji je odbio da se alkotestira.

Ovaj vozač je vozio bez vozačke dozvole, a nije imao ni ličnu kartu, pa su mu podnete prekršajne prijave iz Zakona o bezbednosti saobraćaja i iz Zakona o ličnoj karti.

Prekršajni sud u Nišu mu je, nakon zadržavanja, izrekao kaznu zatvora u trajanju od 30 dana, novčanu kaznu u iznosu od 100.000 dinara, zaštitnu meru zabrane upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od osam meseci i 14 kaznenih poena, navela je policija.

Iz niške policije pozivaju vozače da poštuju propise.

-Apelujemo na vozače da poštuju ograničenje brzine kretanja vozila, da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i da dosledno poštuju saobraćajne propise, jer na taj način čuvaju svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju, navode iz PU Niš.

Bonus video:

05:08

8 GODINA OD NAJVEĆEG MASAKRA U SRBIJI: Pitali smo meštane Velike Ivanče zašto je Ljubiša ubio 13 ljudi

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.