PREDUZEĆEMO SVE KAKO BI NAŠI GRAĐANI BILI BEZBEDNI! Počinje uklanjanje bombe iz Drugog svetskog rata na Čukarici!
Bomba/ilustracija, Foto: Printskrin

pažnja

PREDUZEĆEMO SVE KAKO BI NAŠI GRAĐANI BILI BEZBEDNI! Počinje uklanjanje bombe iz Drugog svetskog rata na Čukarici!

Avio-bomba američkog porekla, težine 242 kilograma, dužine 120 centimetara i
prečnika 35 centimetara, pronađena je prilikom izvođenja radova u Nodilovoj
ulici na Čukarici.

Objavljeno:

„Nakon detaljnog planiranja i priprema, u nedelju 25. aprila ove godine u sedam časova ujutru, pripadnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova započeće postupak neutralizacije, uklanjanja, transporta i uništavanja avio-bombe zaostale iz Drugog svetskog rata iz Nodilove ulice broj 10 u gradskoj opštini Čukarica“, izjavio je Luka Čaušić, v. d. pomoćnika ministra unutrašnjih poslova - načelnika Sektora za vanredne situacije.

Prema njegovim rečima, u ovoj akciji prioritet je bezbednost građana koji će biti evakuisani iz svojih domova ukoliko se nalaze u potencijalnoj zoni opasnosti. Istakao je da će Ministarstvo unutrašnjih poslova naročito obratiti pažnju na sugrađane koji su slabije pokretni, kao i da će voditi računa o trenutnoj epidemiološkoj situaciji.

„Preduzećemo sve mere kako bi naši građani bili bezbedni i kako bi se nakon uspešnog okončanja ove akcije vratili svojim domovima kad se za to steknu uslovi“, izjavio je Čaušić.

On je naveo da će u ovoj akciji koja je ocenjena kao visokorizična učestvovati veliki broj pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, Direkcije policije, Sektora za analitiku, telekomunikacione i informacione tehnologije, Sektora za ljudske resurse, kao i predstavnici Grada Beograda, Gradskog sekretarijata za vanredne situacije, Crvenog krsta, volonteri gradske opštine Čukarica, Doma zdravlja Čukarica i službe Hitne pomoći.

Avio-bomba američkog porekla, težine 242 kilograma, dužine 120 centimetara i prečnika 35 centimetara, pronađena je prilikom izvođenja radova u Nodilovoj ulici na Čukarici.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.