RANJENI MLADIĆ BIO DOBAR SA UBIJENIM NAVIJAČEM? Navodno je bio i u zavadi sa ekipom bliskoj Velji Nevolji
Ilustracija, Foto: Foto: Filip Plavčić/Youtube/JKP Pogrebne usluge Beograd

veo tajni

RANJENI MLADIĆ BIO DOBAR SA UBIJENIM NAVIJAČEM? Navodno je bio i u zavadi sa ekipom bliskoj Velji Nevolji

Ranjeni mladić živi u ulici u kojoj je živeo ubijeni vođa Partizanove navijačke grupe Alkatraz

Objavljeno: 23:24h

Marko Nikolić (24), koji je ranjen dok je bio na pomenu svom rođaku na beogradskom groblju Lešće, bio je blizak ubijenom navijaču Ljubomiru Markovići Kići i u zavadi sa ekipom sa Karaburme koja je bliska Veljku Belivuku, zvanom Velja Nevolja.

Prema saznanjima do kojih je "Blic" došao, ranjeni mladić pripadao je nekada jedinstvenoj grupi sa Karaburme u kojoj je došlo do nesuglasica i od koje su nastale dve suparničke ekipe, među njima su od tada sukobi uobičajeni.

- Oni su nekad bili zajedno, pa su se posvađali i sada se jure po kraju. Frke među njima se dešavaju često - kaže dobro obavešteni izvor.

Suparnička ekipa bliska je Belivuku, sa kojim, kako se priča, sarađuje oko poslova dilovanja droge.

Za sada nije poznato da li ovaj napad ima veze sa sukobom među njima, kao ni da li je povezan sa Belivukom i njemu bliskim ljudima, ali policija ne isključuje tu mogućnost.

Podsetimo, pre nekoliko dana u ćeliji Marka Miljkovića, najbližeg čoveka Velje Nevolje, pronađen je skriveni telefon čijim će se veštačenjem utvrditi kojim su pripadnicima grupe koji su na slobodi slate instrukcije iz zatvora.

Inače, ranjeni mladić živi u ulici u kojoj je živeo ubijeni vođa Partizanove navijačke grupe Alkatraz. Oni su se družili dugi niz godina i Milan je sa njegovom grupom išao na utakmice.

Likvidacija pred brojnim svedocima još nije razrešena

Marković je ubijen 1. novembra 2019. godine na Voždovcu i njegovo ubisto do danas nije rasvetljeno. Prema pisanjima medija, ono se dogodila u trenutku kada je ubijeni Kića nameravao da se povuče sa tribine i oformi novu navijačku grupu. Prema pričama, Belivuk je otvoreno negodovao zbog tih njegovih namera.

Ranjen u noge na grobu rođaka

Podsetimo, mladiću je, dok je na pomenu stajao kraj spomenika, prišao napadač, koji je sa silikonskom maskom na licu čekao iza drugog spomenika, i otvorio vatru. Pogodio ga u noge sa tri metka, a zatim je pobegao.

Inače, Božidar Nikolić (31), na čijem je desetogodišnjem pomenu Milan ranjen, ubijen je 2011. godine kod kafića "Sami" na Slanačkom putu kod Višnjice.

Nikolić je izrešetan kada je sa prijateljem Milanom Stevanovićem (24) izašao iz kafića i brojnim povredama podlegao je na putu do Urgetnog centra.

Podsetimo, kako su očevici tada ispričali, Nikolić i Stevanović su, kao i inače, kobne noći sedeli na spratu kafića "Sami" i pričali. Ništa nije slutilo na nevolju sve dok, oko 22 sata, nisu izašli napolje. U trenutku kada su nameravali da uđu u "citroen" novosadskih registarskih oznaka, na njih je otvorena vatra.

Kako je tada istraga pokazala, sačekuša na Nikolića i Stevanovića bila je ranije isplanirana. U polumraku, u neposrednoj blizini kafića, sačekala su ih dvojica napadača, obučena u crne jakne, s kacigama na glavama, na kros motoru. Kada su ih ugledali, ubice su upalile motor i dale pun gas.

U prolazu su izrešetali Nikolića, Stevanovića i njihov automobil i dali su se u beg.

Kako su mediji tada prenosili, Nikolić i Stevanović bili su poznati kao "nezgodni" i sumnjalo se da je motiv likvidacije Nikolića i pokušaj ubistva Stevanovića bio obračun narko-klanova.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.