HITNO, OGLASILA SE BIA: Raskrinkana lažna vest!
BIA, Foto: Printscreen / N1

nije istina

HITNO, OGLASILA SE BIA: Raskrinkana lažna vest!

U prištinskim medijima se pojavio tekst u kojem se navodi kako su uhapšeni pripadnici BIA u specijalnoj akciji kosovske policije

Objavljeno:

Nijedan pripadnik BIA nije uhapšen na Kosovu i Metohiji, kažu za Tanjug u Bezbednosno-informativnoj agenciji, nakon što se na jednom prištinskom portalu pojavila vest da su saradnici BIA uhapšeni u akciji kosovske policije.

Uz to, portal je objavio i fotografiju navodnog hapšenja.

"U prištinskim medijima se pojavio tekst u kojem se navodi kako su uhapšeni pripadnici BIA u specijalnoj akciji kosovske policije. Pomenuti događaj se nije ni desio, a fotografija koju su prištinski mediji ekskluzivno objavili je iz 2018. godine i preuzeta je sa interneta", navode u BIA.

Kako kažu, to je još jedan dokaz plasiranja lažnih vesti i pokušaja da se srpska služba bezbednosti kompromituje i destabilizuje.

"Poslednjih dana, pojavio se niz lažnih tekstova fotografija i snimaka koji su za cilj imali da kompromituju BIA, a sve u cilju destabilizacije i smanjenja poverenja gradana u institucije koje su tu da ih štite", navode u bezbednosnoj agenciji.

Inače, portal newstoday48hr.com objavio je danas vest da su u akciji prištinskom naselju Kalabrija uhapšeni i pripadnici srpske tajne službe-BIA.

Pozivajući se na kosovsku policiju, objavili su da to "ima veze sa operacijom, kako bi se identifikovale i uhapsile neke osumnjicene osobe koje su strani državljani, tražene na međunarodnom nivou".

Bonus video:

03:04

VUČIĆ OTKRIO DETALJE SEDNICE SAVETA BEZBEDNOSTI: Govorili smo o pet gorućih problema Srbije (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.