ONA JE PRVA PEDOFILKA OSUĐENA U SRBIJI! Izopačena Margita uništila je život detetu (12), slučaj potresao naciju
Ilustracija, Foto: Profimedia

STRAŠNO

ONA JE PRVA PEDOFILKA OSUĐENA U SRBIJI! Izopačena Margita uništila je život detetu (12), slučaj potresao naciju

Priča na koju ni iskusni policajci, tužioci i sudije nisu ostali ravnodušni započela je 2004. u porodičnoj kući zlostavljane devojčice

Objavljeno:

Margita Čaić (46) iz Obrenovca prva je žena pedofil koja je u Srbiji osuđena na zatvorsku kaznu zbog nedozvoljenih polnih radnji i seksualnog zlostavljanja maloletne devojčice (12)!

Da pojava pedofilije u Srbiji nije evidentirana samo među muškarcima, potvrđuje i slučaj koji je pre nekoliko godina potresao naselje Zvečka u Obrenovcu.

Pravosnažna presuda prvoj ženi pedofilu iz Srbije objavljena je te godine čak i u sudskom biltenu upravo zbog specifičnosti same optužnice, ali i dokaznog postupka, koji je naposletku rezultirao izricanjem zatvorske kazne.Naime, nekadašnji Opštinski sud u Obrenovcu utvrdio je da je Margita Čaić (46) iz sela Zvečka počinila krivično delo nedozvoljene polne radnje jer je u više navrata seksualno zlostavljala devojčicu (12).

Priča na koju ni iskusni policajci, tužioci i sudije nisu ostali ravnodušni započela je 2004. u porodičnoj kući zlostavljane devojčice, u koju je osuđena pedofilka svakodnevno dolazila, vešto igrajući ulogu najbolje majčine prijateljice.

Poverenje koje je uživala u kući svoje žrtve Čaićeva je, kao i svi pedofili, počela da iskorišćava najpre učestalim posetama devojčici, u trenucima kad je bila sama u kući. Veštom verbalnom manipulacijom, pedofilka je ubrzo prešla granicu i prema maloletnoj devojčici, koja se tada nalazila na pragu seksualnog sazrevanja, postavila se kao ljubavna partnerka.

Optužnica, a kasnije i presuda do detalja su opisivale i navodile gnusne radnje koje je devojčice trpela - od maženja i ljubljenja do dodirivanja po intimnim delovima tela i penetracije prstima.

Koliko je bila vešta u svojim izopačenostima i manipulaciji potvrđuje i to što dete duže vreme nije otkrivalo roditeljima šta preživljava.

Popustila u školi

Roditelji su posle izvesnog vremena ipak primetili da im se sa ćerkom nešto događa, što je bio utisak i nastavnika zbog naglog popuštanja u školi.

Posle nekoliko dugih razgovora devojčica je priznala roditeljima da ju je Čaićeva zlostavljala, a šokirani roditelji su odmah alarmirali policiju. Nakon hapšenja Čaićeva je priznala zločin, tvrdeći da je sve bilo na dobrovoljnoj bazi, te da su ona i devojčica partnerke u ljubavnoj vezi. Kao i danas, zakon je kažnjavao odnos sa osobama mlađim od 14 godina, zbog čega se istog trenutka u slučaj uključio i javni tužilac.

Pedofilka je nakon opsežne istrage izvedena pred sudiju, a i tada je tvrdila da je s devojčicom u vezi.

Tokom postupka saslušana je i maloletna žrtva, koja je, na zaprepašćenje svih, kazala da je sa Čaićevom u ljubavnoj vezi i da je odnos kakav je imala s njom bio na dobrovoljnoj bazi. Predsedavajući sudija ovakve iskaze nije mogao da proguta kao zabranjenu ljubav koja ne poznaje godine, već je u obrazloženju osuđujuće presude naveo ključnu stvar.

- Kriva je jer je kao odrasla uračunljiva osoba iskoristila mladost i maloletnost svoje žrtve - navela je tada sudija i osudila Čaićevu na zatvor, što su nakon žalbenog postupka potvrdile i više sudske istance.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.