VELJA NEVOLJA IZDAJE NAREĐENJA I U ZATVORU? Spremao je surovu likvidaciju - meta je bio neko od pripadnika SBPOK?!
Veljko Belivuk/Hapšenje, Foto: Zorana Jevtić/Ana Paunković

jezivo

VELJA NEVOLJA IZDAJE NAREĐENJA I U ZATVORU? Spremao je surovu likvidaciju - meta je bio neko od pripadnika SBPOK?!

Uređaj za komunikaciju pronađen je u Miljkovićevoj ćeliji u flaši punoj soli koju je on koristio kao improvizovani teg

Objavljeno:

Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, koji je u februaru uhapšen zbog serije najtežih krivičnih dela, kako saznaju beogradski mediji, zahtevao je od saradnika na slobodi da njegovoj desnoj ruci Marku Miljkoviću Mesaru donesu mobilni telefon u zatvor kako bi mogli da organizuju ubistvo nekog od pripadnika SBPOK ili drugih jedinica MUP-a koji učestvuju u istrazi monstruoznih zločina njihove kriminalne grupe!

Izvor lista Alo navodi da se sumnja da im je u tome pomogao njihov advokat Dejan Lazarević, koji javnosti pokušava da proturi činjenice da tužilaštvo nema dokaze protiv njegovih branjenika, iako je policijska evidencija prepuna tragova koji bi tu bandu mogli da osude na doživotne robije!

- Budući da policija iz časa u čas pronalazi jake dokaze protiv krimi-grupe Velje Nevolje i Marka Miljkovića, među njima se stvorila velika panika i strah od doživotne robije, pa je Belivuk iz ćelije kontaktirao sa svojim saradnicima na slobodi i naredio im da pribave mobilni telefon Miljkoviću, budući da sebi ne može da dozvoli taj „luksuz“ jer su oči policije uprte u njega 24 časa dnevno - navodi sagovornik iz istrage.

Kako dodaje, sumnja se da u komuniciranju šefova klana sa njihovim pripadnicima koji su još uvek na slobodi veliku ulogu ima njihov advokat Dejan Lazarević. Istražni organi sumnjaju da je upravo Lazarević bio idealna osoba za dostavljanje informacije o policajcima i ostalim pripadnicima bezbednosnih službi koji učestvuju u prikupljanju dokaza protiv grupe koju brani.

- Pretpostavlja se da je Lazarević dolazio do podataka o radu nadležnih iz Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK), koje je potom, verovatno uz pomoć čuvara zatvora, prenosio Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću. Na taj način policajcima su bukvalno crtane mete na čelo jer su Belivuk i Miljković njihova imena davali svojim saradnicima na slobodi. Ideja je bila da likvidiraju nekoga od njih kako bi se istraga zaustavila, njihovi zločini ostali nekažnjeni, a oni se vrlo brzo dokopali slobode. Na sreću, istražni organi su prozreli ovaj plan i uspeli da ga osujete - dodaje sagovornik.

Podsetimo, uređaj za komunikaciju pronađen je u Miljkovićevoj ćeliji u flaši punoj soli koju je on koristio kao improvizovani teg.

Belivukovu glavu lovio „škaljarac“ blizak Kožaru?!

Marko Jovanović iz Bara, navodni član grupe Alana Kožara i saradnik škaljarskog klana, koji je u bekstvu zbog ubistava Podgoričana Miloša Šakovića i Radivoja Jovanovića 2018. godine, ponovo je pod istragom policije zbog sumnje da je trebalo da ubije vođu kavačkog klana Slobodana Kašćelana i njegove saradnike u Srbiji Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, prenose lokalni mediji.

Kako navode, seča „kavčana“ planirana je u Podgorici, Baru i Tivtu, a nagrada za obavljen posao bila je veća od dva miliona evra!

- Istraga je pokazala da je u Tivtu trebalo da budu ubijeni Veljko Belivuk i Marko Miljković, a u Podgorici prvi čovek kavačkog klana Slobodan Kašćelan. Kao organizator čitavog zločina označen je Janko Vukadinović, a istragom su obuhvaćeni i Dušan Ivanović, Momčilo Milić, Hasan Turković, Radovan Stanišić, Mile Jovanović i A. Mujahodžić - navodi izvor crnogorskih medija.

On dodaje da je svaki član ove grupe imao određeni zadatak, a novoosumnjičeni Jovanović navodno je bio čovek za ubistva i uklanjanje dokaza.

- Vođe su Jovanovića odredile za direktnog izvršioca likvidacija, a imao je zadatak i da prevozi saučesnike kolima koja su mu prethodno dodeljena. Njegovo zaduženje bilo je i da sa mesta zločina ukloni sve tragove i dokaze, da pali automobile i oružje koje su koristili za ubistva - navodi sagovornik crnogorskih medija.

(Espreso/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.