JOŠ DETALJA O SAMOUBISTVU DEVOJČICE IZ VIŠNJAKA: Pre strašnog čina razgovarala sa ocem
Hitna pomoć, Foto: Nemanja Nikolić

prestrašno

JOŠ DETALJA O SAMOUBISTVU DEVOJČICE IZ VIŠNJAKA: Pre strašnog čina razgovarala sa ocem

Beživotno telo devojčice pronašli su njeni majka i brat malo pre ponoći i pozvali Hitnu pomoć u nadi da će je lekari povratiti u život

Objavljeno:

Učenica osmog razreda A. S. (15) iz Višnjaka, naselja na periferiji Kragujevca, izvršila je sinoć samoubistvo vešanjem u porodičnoj kući. Devojčica je živela sa majkom, bratom, sestrom i bakom, dok je njen otac u inostranstvu radio kao građevinski radnik i porodici slao novac.

Brat javio strašnu vest

Beživotno telo devojčice pronašli su njeni majka i brat malo pre ponoći i pozvali Hitnu pomoć u nadi da će je lekari povratiti u život. Međutim, ekipa Hitne pomoći odmah je konstatovala smrt i pregledom je utvrđeno da A. S. nema povrede na telu, odnosno da je u pitanju samoubistvo, piše Srpski telegraf.

U dom nesrećne porodice ubrzo su pristigle i komšije da im se nađu u ogromnom bolu, a telefonom su o tragičnom događaju obavestili i najbližu porodicu.

– Javili su mi da mi se unuka obesila i potpuno sam slomljen. Sada ću da krenem ka Kragujevcu da dete sahranimo i da vidim šta ju je mučilo i dovelo na tu ideju. Ona je u 15 minuta do 11 sati pričala sa ocem Zoranom, a to je bilo pre nego što je uzela kanap da se obesi. I ja sam razgovarao s njim posle nje. Ničim mu nije nagovestila da hoće sebi da oduzme život – rekao je za Srpski telegraf neutešni deda Mirko S. neposredno pred put iz Lučana ka Kragujevcu.

Roditelji devojčice su živeli u skladnom braku, ali je otac poslednjih godina odlazio u strane zemlje trbuhom za kruhom. Deda tvrdi da je devojčica imala lepo detinjstvo.

– Svako od njih je imao svoj kutak u novoj, lepoj dvospratnoj kući sa parnim grejanjem, koju su njeni roditelji sagradili od novca što je Zoran zaradio u Italiji. Kuću su sagradili na 20 ari placa u Višnjaku. Zoran je neko vreme radio u Italiji kao građevinac, a sada je na Malti, gde radi isti posao da bi porodica bila što bolje obezbeđena. Moja unuka je sa bratom pomagala majci sve što treba i oko čuvanja male sestrice, a bila je odličan učenik. Njen dve godine stariji brat je njihovom ocu javio strašnu vest – ispričao je deka.

Dete za primer

Komšije su užasnute da je jedna od najboljih devojčica u kraju tragično završila, a njeni drugari su unezvereni nakon strašnog saznanja.

– Meni je mnogo teško, a i svima ostalima. Ona je bila tako ljupka i mila. Odrasla mi je tu pred očima. Mnogo sam volela to dete. I da ona tako nešto uradi, ne mogu da verujem! Moje ćerke su se prestrašile i unezverile kad su saznale i rekle su mi da je poslednjih dana ona puno učila jer je bila pod velikim pritiskom zbog male mature i ocena – rekla je komšinica otečena od plača.

I komšija Raičević kaže da nikom nije poznato da je A. S. imala bilo kakav problem jer je i prethodnih dana bila vesela.

– Znao sam to dete. Bila je dobra, javi se uvek kad prođe, stalno se igrala sa decom iz ulice. Koliko ja znam, ništa nije ukazivalo na to da može da se ubije. Stvarno ne znam zašto je to uradila – ispričao je Slaviša Raičević, jedan od prvih komšija ožalošćene porodice.

Pobožna porodica s Kosmeta

O uzroku i pobudama koje su devojčicu dovele do samoubistva, njen deda kaže da porodica za sada može samo da nagađa. Mirko ne isključuje ni mogućnost da je dete do jezivog čina dovela i neka komunikacija preko društvenih mreža.

– Ko zna šta je povuklo dete da digne ruku na sebe. Deca su danas non-stop na internetu i ko zna do kakvih sadržaja dolaze i koji izazovi im se nude. Nije skitala i nije se drogirala. Vaspitavana je u tradicionalnom duhu u pobožnoj popovskoj porodici, koja se u Srbiju doselila iz Metohije, ali ko zna kakav uticaj mogu da imaju na decu spoljni faktori – ističe Mirko.

Direktor škole: Pustite nas da je žalimo

A. S. je bila učenica osmog razreda osnovne škole “Dragiša Mihailović” u kragujevačkom naselju Stanovo. Dalibor Tvrdišić, direktor škole, za Srpski telegraf je rekao da su nastavnici i učenici potreseni smrću tinejdžerke, ali je zamolio da se, pre svega, poštuje privatnost.

– Danas je veoma tužan dan za školu “Dragiša Mihailović”. Obavešteni smo da je učenica osmog razreda naše škole iznenada preminula. Njena vedrina, osmeh i druželjubivost će nam svima nedostajati. Molim vas da poštujete privatnost porodice i pravo na žalost učenika i roditelja i nastavnika i da nam budete podrška u prevazilaženju ove krizne situacije. Škola je formirala i svoj tim za krizne intervencije – rekao je direktor Tvrdišić.

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.