DRAMA KOD RAČE! HRABRI SPASIOCI DVA PUTA VADILI ISTOG DAVLJENIKA IZ SAVE: Spasiti nečiji život - nema cenu
Dva puta skakali u hladnu reku, Foto: Marina Lopičić

NEVEROVATNA SRČANOST

DRAMA KOD RAČE! HRABRI SPASIOCI DVA PUTA VADILI ISTOG DAVLJENIKA IZ SAVE: Spasiti nečiji život - nema cenu

Nakon što je u četvrtak završio sa smenom, pripadnik granične policije BiH B.J. oko 19 časova skočio s mosta u reku Savu na graničnom prelazu Rača

Objavljeno:

Hrabri mladići Ivan Barbarić i Aleksandar Nikolić pokazali su u četvrtak neverovatnu srčanost kada su, čak dva puta, skočili u hladnu reku kako bi spasili čoveka koji je sebi želeo da oduzme život.

Nakon što je u četvrtak završio sa smenom, pripadnik granične policije BiH B.J. oko 19 časova skočio s mosta u reku Savu na graničnom prelazu Rača. U blizini su se, na redovnom zadatku - spasilačkom obezbeđivanju gradnje novog mosta na reci Savi, našli Ivan i Aleksandar, zahvaljujući čijoj reakciji i hrabrosti je čovek spasen.

- Akciju su izveli spasioci koji su čamcem dežurali u drugoj smeni. Brzo su reagovali, izveli akciju i spasili policajca - rekli su za "Blic" u Udruženja spasilaca na vodi Srbije.

Nesrećnog čoveka izvukli su iz vode u čamac i pomislili da mogu da odahnu, ali usledila je još jedna neverovatna scena.

- Policajac je pokušao da iskoči i iz čamca za spašavanje, ali su naši spasioci osujetili nameru da sebi oduzme život po drugi put. Prevezli su ga na bosansku obalu, odakle je kolima hitne pomoći prebačen na kliniku - kažu i Udruženju i posebno ističu ponos zbog poteza ovih momaka:

Svi mislimo da bismo pomogli i postupili isto u ovakvim situacijima, ali jedno je da čovek kaže, a drugo da to uradi. Ponosni smo na naše momke!

Ivan i Aleksandar kažu da je to njihov posao, ali da osećaj kada se nekome spasi život ne može da se poredi ni sa čim.

- Teško je boriti se za nečiji život, ali spasiti ga - nema cenu. Situacija koja će nam svima ostati urezana, ali to je samo sastavni deo našeg posla. Drago nam je da je na kraju jedna uspešna intervencija iza nas - rekao je Ivan.

Aleksandar je uz to izrazi nadu da će se ljudima podići svest o poslu i potrebi spasilaca.

- Hladna voda, vetar, Sava... Sve to je nestalo i postalo nebitno onog trenutka kada smo počeli da se borimo za nečiji život. Mnogi olako shvataju naš posao, nadam se da ćemo ovim podići ljudima svest. Timski rad, obučenost i spremnost su nas izvukli i učinili da još jedan ljudski život nastavi da diše.

Bonus video:

03:11

ESPRESO NA LICU MESTA: OTIŠLI SMO NA SMETLIŠTE U STUDENJAKU KOJE SU NAPRAVILI KORONA-STUDENTI!

(Espreso/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.