POZNATOG DOKTORA IZ NIŠA DRŽALI KAO ROBA: Osumnjičenom bračnom paru produžen pritvor!
Ilustracija, Foto: Profimedia, Dado Djilas

au

POZNATOG DOKTORA IZ NIŠA DRŽALI KAO ROBA: Osumnjičenom bračnom paru produžen pritvor!

Ono što je još neverovatnije jeste to da doktor J. G. ne tereti osumnjičene, iako se u njihovim radnjama stiče sumnja na brojna obeležja krivičnog dela trgovine ljudima

Objavljeno:

Viši sud u Nišu produžio je pritvor vanbračnim supružnicima Nebojši N. (46) i D. P. (34) koji su uhapšeni i osumnjičeni za trgovinu ljudima jer su doktora J.G. (67) držali u ropskom odnosu radi eksploatacije njegovog rada!

- Rešenjem Višeg suda u Nišu od 09.aprila protiv osumnjičenih N.N. i D.P. produžen je pritvor za još 30 dana, iz razloga propisanih odredbom čl.211 st.1 tač.3 i 4 ZKP - saopštila je portparolka Višeg suda u Nišu Irena Gušić.

Kako je "Blic" pisao, Više javno tužilaštvo u Nišu je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv okrivljenih Nebojše N. i D. P, oboje iz Niša, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo trgovina ljudima iz čl. 388 st. 1 KZ kao saizvršioci.

- Sumnja se da su okrivljeni u periodu od marta 2019. godine do marta 2021. godine, primenom sile i pretnje držali oštećenog J. G. iz Niša u cilju eksploatacije njegovog rada i uspostavljanja ropskog odnosa, tako što su ga primorali da napusti porodičnu kuću i živi na ulici, ograničavali mu slobodu kretanja i komuniciranja sa drugim ljudima, oduzimali penziju i druga primanja i primoravali da pozajmljuje novac koji bi im davao - saopštilo je Više javno tužilaštvo nakon hapšenja.

Kako je "Blic" pisao, sumnja se da je doktor J. G. povremeno spavao u automobilu koji koristi D. P. I to samo kada bi mu ona dozvolila a da je Nebojša N. vozio rentakar vozilo iznajmljeno doktorovim platnim karticama. Ono što je još neverovatnije jeste to da doktor J. G. ne tereti osumnjičene, iako se u njihovim radnjama stiče sumnja na brojna obeležja krivičnog dela trgovine ljudima. Čak, stiče se utisak da je više zabrinut šta će biti sa Nebojšom N. koji se sumnjiči da ga je držao kao roba, nego sa njim samim. Odakle potriče takva emotivna povređenost, kakvi su koreni takve povezanosti dvojice muškaraca koje deli starosna granica od dve decenije, kao i da li je u svemu bilo nečije krivične odgovornosti, po svemu sudeći, moraće i moći će da utvrde veštaci i brojna veštačenja.

Uhapšeni Nebojša. N. je sredinom februara je već bio hapšen zbog sumnje da je G. D, načelnika internog odeljenja Vojne bolnice u Nišu, podstrekivao na zloupotrebu službenog položaja a tu istragu sprovodi Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

G. D. se sumnjiči da je kao lekar i načelnik Internog odeljenja Vojne bolnice u Nišu, protivno naredbi upravnika Vojne bolnice kojom je zabranjeno vršenje pregleda civilnih lica bez odgovarajućeg lekarskog uputa i bez plaćanja naknade za obavljene preglede, u periodu od septembra 2020. godine organizovao i lično obavljao svakodnevne lekarske preglede Nebojše N., kao i većeg broja civilnih lica koje je isti dovodio, pri čemu ga je Nebojša N. dovodio u zabludu kako će mu pomoći oko rešavanja finansijskih problema, i na taj način ga umišljajno podstrekavao da učini krivično delo zloupotrebe službenog položaja.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.