UMRO MILE JERKOVIĆ! Bio je zaštićeni svedok protiv Šarića
Bio je zaštićeni svedok protiv Šarića, Foto: Printscreen Youtube

U SAD

UMRO MILE JERKOVIĆ! Bio je zaštićeni svedok protiv Šarića

Osim u slučaju Šarić, Mile Jerković je bio i ključni svedok tužilaštva u procesu nekadašnjem šefu kabineta Ministra unutrašnjih poslova Branku Lazareviću i ostalim optuženima za odavanje poverljivih policijskih informacija kriminalnoj grupi Darka Šarića

Objavljeno:

Zaštićeni svedok u sudskom procesu protiv grupe Darka Šarića za pranje para, kontroverzni biznismen Mile Jerković iz Karađorđeva kod Bačke Topole, preminuo je u SAD, gde se nalazio na lečenju.

Kako navodi novosadski „Dnevnik“, Jerković je pre više godina otišao na Floridu, na lečenje, a u Srbiju nije mogao da dođe jer zbog zdravstvenih problema, kako je ranije objašnjavano, nije mogao da leti avionom.

Osim u slučaju Šarić, Mile Jerković je bio i ključni svedok tužilaštva u procesu nekadašnjem šefu kabineta Ministra unutrašnjih poslova Branku Lazareviću i ostalim optuženima za odavanje poverljivih policijskih informacija kriminalnoj grupi Darka Šarića.

Mile Jerković je važio za kontroverznog vojvođanskog biznismena. Zvali su ga kralj drumova i oranica. U drugoj polovini devedesetih uhvaćen je u švercu cigareta na graničnom prelazu Batrovci. Prvostepenom presudom bio je osuđen na sedam godina zatvora. Ipak, u julu 2009. pravosnažno je osuđen na tri godine zatvora.Novcem koji je ostvario švercom cigareta kupovao je niz preduzeća po Vojvodini. Kada su te firme zapale u finansijske probleme, prodao ih je Šarićevim saradnicima.

Bonus video:

05:08

8 GODINA OD NAJVEĆEG MASAKRA U SRBIJI: Pitali smo meštane Velike Ivanče zašto je Ljubiša ubio 13 ljudi

(Espreso/Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.