OVO JE DRŽAVNI SEKRETAR KOJI JE DOŽIVEO NESREĆU SA SUPRUGOM I ĆERKOM! Njilaš je 2017. godine autom usmrtio pešaka
Mihalj Njilaš, Foto: Foto: mpravde.gov.rs

jezivo

OVO JE DRŽAVNI SEKRETAR KOJI JE DOŽIVEO NESREĆU SA SUPRUGOM I ĆERKOM! Njilaš je 2017. godine autom usmrtio pešaka

Podsetimo, ovo nije prva nezgoda u kojoj je učestvovao funkcioner Saveza vojvođanskih Mađara

Objavljeno: 13:58h

Državni sekretar u Ministarstvu pravde Srbije, Mihalj Njilaš, doživeo je saobraćajnu nezgodu u Mađarskoj. On i njegova supruga su smešteni u bolnicu, dok je kćerka od 11 godina ostala nepovređena, javili su mediji u Mađarskoj.

Inače, rođen je 1962. godine u Oromu u Opštini Kanjiža gde i živi. Kao diplomirani pravnik 1985. godine karijeru je počeo je u fabrici nameštaja „Budućnost“ u Subotici gde je bio i direktor Sektora za opšte i pravne poslove. Nakon položenog pravosudnog ispita 1990. godine izabran je za sudiju Opštinskog suda u Kanjiži. Sudio je po parničnim predmetima do 1993. godine, kada je otvorio advokatsku kancelariju koju je vodio do 2008. godine.

Funkciju predsednika Opštine Kanjiža obavljao je od 2008. do 2014. godine kada je u AP Vojvodina izabran za potpredsednika Pokrajinske vlade i pokrajinskog sekretara za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice. Na tom mestu bio je do 2020. godine.

Bio je član Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti, konsultativnog tela Saveta Evrope sa sedištem u Strazburu.

Član je Saveza vojvođanskih Mađara od 2008. od 2013. godine i član Predsedništva stranke.

Oženjen je i ima troje dece.

Podsetimo, ovo nije prva nezgoda u kojoj je učestvovao funkcioner Saveza vojvođanskih Mađara i bivši pokrajinski sekretar za obrazovanje. Njilaš je 2017. godine svojim automobilom usmrtio pešaka u blizini Subotice, ali je 2019. godine oslobođen optužbi za taj slučaj.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.