Šarić: Ne razumem za šta me terete, optužnica je kao lepo napisana pričica!
Foto: Dado Đilas

Počelo ponovljeno suđenje

Šarić: Ne razumem za šta me terete, optužnica je kao lepo napisana pričica!

"Već sedam godina svašta govore o meni, zato sada više neću da pričam da nisam kriv, nego kažem 'neka mi dokažu'", rekao je prvooptuženi Šarić
Objavljeno: 12:16h

U Specijalnom sudu u Beogradu počelo je ponovljeno suđenje Darku Šariću i ostalim optuženim za šverc 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

U kratkom izjašnjenju o krivici Šarić je rekao da mu optužnica deluje kao "lepo napisana pričica", ali da ne razume za šta ga tužilac konkretno tereti.

"Već sedam godina svašta govore o meni, zato sada više neću da pričam da nisam kriv, nego kažem 'neka mi dokažu'", rekao je prvooptuženi.

Krivicu su negirali ostali optuženi, kao i Darko Tošić koji je nedavno izručen iz Holandije i prvi put se pojavio na suđenju, dok je nakon prvog suđenja bio osuđen u odsustvu.

Na novom suđenju optuženi će imati priliku da ponovo iznose svoju odbranu ako to žele, ponovo će se saslušavati svedoci saradnici i drugi svedoci, preslušavaće se prisluškivani razgovori i izvoditi drugi dokazi.

foto: Dado Đilas

Osim Šarića, suđenje se ponovlja i prema Goranu Sokoviću koji je u bekstvu, Željku Vujanoviću, Rodoljubu Raduloviću koji je takođe u bekstvu, zatim Nenadu Novakoviću, Bošku Nediću, Marku Pandrcu koji je u bekstvu Nikoli Dimitrijeviću, Živku Sidinskom, Bobanu Stojilkoviću, Marku Daboviću i Borislavu Tunjiću.

Ponovo će se suditi i odbeglim Nebojši Sretenoviću, Marku Račiću i Vladimiru Račiću, Petru Obradoviću i Milovanu Milovcu, kao i svedocima saradnicima Drašku Vukoviću, Radanu Adamoviću i Nebojši Joksoviću.

Na optuženičkoj klupi ovog puta zajedno sa Šarićem našli su se optuženi koji su bili u bekstvu u vreme početka prvog suđenja - Mihailo Đoković i Darko Tošić, koji su osuđeni u odsustvu ali su u međuvremenu uhapšeni i izručeni iz Italije odnosno Holandije.

Prvostepenom presudom, koja je ukinuta, Šarić je bio osuđen na 20 godina zatvora, a ostali na višegodišnje zatvorske kazne.

(Espreso.co.rs / RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.