Ključni svedok: Legija danas pred sudom u slučaju Ćuruvija
Foto: Profimedia

Rasplet

Ključni svedok: Legija danas pred sudom u slučaju Ćuruvija

Na suđenju bivšim pripadnicima DB optuženim za ubistvo Slavka Ćuruvije 1999. godine, danas bi trebalo da svedoči ključni svedok Milorad Ulemek Legija
Objavljeno: 08:00h

Nekadašnji komadant Jedinice za specijalne operacije koja je delovala pod komandom DB-a Milorad Ulemek Legija se smatra ključnim svedokom u ovom procesu jer je u januaru 2014. godine nakon njegovog iskaza Tužilaštvu za organzivani kriminal, pokrenuta zvanična istraga protiv optuženih.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Prema tadašnjem saopštenju tužilaštva, Ulemek je svojim iskazom bitno doprineo pomaku u istrazi slučaja Ćuruvija, a za svoje svedočenje nije tražio nikakve protivusluge ili beneficije. Ulemek bi trebalo da pred sudskim većem danas, a ako ne završi i u utorak, prvi put javno govori o svojim saznanjima o likvidaciji Ćuruvije. Takođe, tužilac, advoakti, optužrni i članovi sudskog veća imaće pravo da mu postavljaju pitanja. Bivša komadant JSO inače služi jedinstvenu kaznu od 40 godina zatvora u požarevačkoj Zabeli zbog ubistva premijera Zorana Đinđića, Ivana Stambolića, zločina na Ibarskoj magistrali i nedela "zemunskog klana". Za ponedeljak i utorak takođe je zakazano ispitivanje nekadašnjih pripadnika "zemunskog klana", braće Miloša i Aleksandra Simovića, koji su takođe u zatvoru na odsluženju višedecenijskih kazni zbog učešća u ubistvu Đinđciha i krivičnih dela koja su počinili kao članovi "zemunskog klana". Za ubistvo Ćuruvije optuženi su nekadašnji šef DB-a Radomir Marković, šef beogradskog centra DB-a Milan Radonjić, pripadnik tog centra Ratko Romić i Milan Kurak, koji se tereti da je neposredni izvršilac ubistva.

(Espreso.co.rs / B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.