ŠOK SAZNANJE Napadač na bivšeg policajca Boću član POZNATE NAVIJAČKE GRUPE! Određeno mu 30 dana pritvora
Dalibor Bogdanović Boća, Foto: Slađana Stojanović

PRITVOR

ŠOK SAZNANJE Napadač na bivšeg policajca Boću član POZNATE NAVIJAČKE GRUPE! Određeno mu 30 dana pritvora

Zemunac je uhapšen u ponedeljak popodne u ulici Ilije Birčanina u Novom Sadu nedaleko od zgrade u kojoj živi bivši policajac Dalibor Bogdanović Boća a policija je u njegovom rancu pronašla improvizovanu eksplozivnu napravu

Objavljeno:

Đorđe M. (28) iz Zemuna, osumnjičen da je planirao napad na policajca Dalibora Bogdanovića Boću, saslušan je danas u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu, a sudija za prethodni postupak zbog bojazni od ponavljanja krivičnog dela i uznemirenja javnosti odredio mu je pritvor u trajanju do 30 dana zbog sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Zemunac je uhapšen u ponedeljak popodne u ulici Ilije Birčanina u Novom Sadu nedaleko od zgrade u kojoj živi bivši policajac Dalibor Bogdanović Boća a policija je u njegovom rancu pronašla improvizovanu eksplozivnu napravu.

Kako je "Blic" izveštavao, sumnja se da je Đorđe M. pokušao da postavi eksploziv u lift zgrade i da je upravo Bogdanović bio njegova meta.

Iz izvora bliskog istrazi saznajemo da još nije razjašnjeno da li je osumnjičeni pokušao da postavi eksploziv u otvor na plafonu lifta pa je iz nekog razloga odustao i poneo bombu sa sobom iz zgrade kada je uhapšen ili je došao da pokupi par dana ranije postavljenu eksplozivnu napravu koju on ili neko od njegovih saučesnika ukoliko ih je imao, zbog kvara nije uspeo da aktivira.

Nezvanično saznajemo da je Đorđe M. od ranije poznat policiji te da je privođen zbog narkotika kao i da je član ’’Alkatraza’’, jedne od navijačkih frakcija FK ’’Partizan’’.

Podsetimo, Dalibor Bogdanović Boća je treći put na meti bombaša. Prvi put mu je eksploziv postavljen u maju 2019. godine i to ispod sedišta njegovog džipa koji je aktiviran daljinski u momentu kada je izlazio iz kola. On je tada teško povređen i zbog zadobijenih povreda amputiran mu je deo leve noge

Policija je potom 15. januara ove godine na biciklu u ulazu u Bogdanovićevu zgradu pronašla mobilni telefon oblepljen izolir trakom, iz kog su virile žice, a koji je verovatno trebalo da posluži za aktiviranje eksplozivne naprave. Tada su uzeti i snimci kamera sa videonadzora kako bi se utvrdilo kada je telefon zalepljen za bicikl i ko ga je uneo u zgradu.

Kako je tada izveštavao "Blic", prema nezvaničnim informacijama to je bio drugi put u toku od par dana da je u Bogdanovićevoj zgradi pronađen ovakav predmet. Do danas niko nije procesuiran povodom navedenih incidenata a Bogdanović je kako nezvanično saznajemo prilikom svakog saslušanja tvrdio da "ne zna ko stoji iza njegovog pokušaja ubistva, niti da je primetio da ga neko prati".

Bogdanović je prvi put u medijima pominjan kao telohranitelj lidera Ligesocijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka i tada aktivni policajac koji je iz interventne jedinice premešten na administrativne poslove, navodno zbog kršenja radne discipline, gde je bio do prevremene penzije i imenovanja na funkciju komesara za bezbednost Fudbalskog kluba "Vojvodina" 2015. godine.

Prvi ozbiljan napad na Bogdanovića dogodio se u oktobru 2014. godine kada je vođa navijačke grupe "Korida" Jovan Kecman u njega ispalio tri metka tokom provoda u centru Novog Sada. Bogdanović je tada završio u Urgentnom centru sa prostrelnim ranama stomaka, kuka i šake, ali se uspešno oporavio nakon izvesnog vremena.

Bonus video:

00:22

POBEDIMO KORONU! Grad Beograd i Mirjana Petrović pozivaju sve da se VAKCINIŠU

(Espreso/Ekipa Blica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.