GOTOVA ISTRAGA PROTIV MIKE ALEKSIĆA! Zna se šta ga čeka sad, tužilaštvo donosi kardinalnu odluku!
Miroslav Mika Aleksić, Foto: DADO ĐILAS

šok

GOTOVA ISTRAGA PROTIV MIKE ALEKSIĆA! Zna se šta ga čeka sad, tužilaštvo donosi kardinalnu odluku!

Miroslav Mika Aleksić, podsetimo, uhapšen je 16. januara i od tada je u pritvoru

Objavljeno:

Više tužilaštvo u Beogradu završilo je istragu protiv reditelja i vlasnika škole glume Miroslava Mike Aleksića, zbog sumnje za više silovanja i seksualnog uznemiravanja njegovih nekadašnjih učenica. Svi dokazi su prikupljeni i u narednih nekoliko dana očekuje se odluka tužilaštva o podizanju optužnice.

Podsetimo, istraga protiv Miroslava Aleksića, koji je u pritvoru vodila se zbog sumnje da je počinio 19 krivičnih dela, od kojih je osam silovanja i 11 krivičnih dela polnog uznemiravanja nad devet devojaka, među kojima su i glumice Milena Radulović i Iva Ilinčić.

Advokat Jugoslav Tintor, koji zastupa dve mlade glumice, potvrdio je za Kurir da su u Više tužilaštvo u Beogradu stigli svi dokazi, uključujući i nalaze komisije veštaka neuropsihijatara i psihologa, koja je zaključila da su one tpele "psihičke patnje visokog intentziteta".

- Nalazi veštaka koji su stigli u tužilaštvo idu u prilog tome da su iskazi koje su oštećene dale verodostojni, odnosno da su one svedočile iskreno i istinito - objasnio je Tintor.

Miroslav Mika Aleksić, podsetimo, uhapšen je 16. januara i od tada je u pritvoru. Prema nezvaničnim informacijama, on je do sada tri puta izvođen u Više tužilaštvo u Beogradu kako bi iznosi odbranu i svaki put je negirao navode koji ga terete.

- Tokom istrage, osim osumnjičenog i žrtava, saslušani su i svedoci, naložena veštačenja. Svi dokazi su sada u rukama tužilaštva, koje ima mogućnost da podigne optužnicu ili odustane od gonjenja - kaže izvor i objašnjava da se podizanje optužnice očekuje uskoro.

- Pošto ona bude podignuta, sledi njeno preispitivanje od suda, koji može da zatraži dopunu ili je potvrdi. Tek pošto optužnica bude potvrđena, zakazuje se suđenje, za koje se može očekivati da bude zatvoreno za javnost s obzirom na krivično delo, ali o tome će se odlučivati tek pošto suđenje počne - objašnjava izvor Kurira proceduru.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.