POLICAJAC IZ NOVOG SADA KOGA SU HTELI DA UBIJU SA EKSPLOZIVOM OGLASIO SE: Mogla je cela zgrada da odleti u vazduh!
Dalibor Bogdanović Boća, Foto: Slađana Stojanović

BOMBA IZ LIFTA

POLICAJAC IZ NOVOG SADA KOGA SU HTELI DA UBIJU SA EKSPLOZIVOM OGLASIO SE: Mogla je cela zgrada da odleti u vazduh!

Sumnja se da je meta bombaša bio Dalibor Bogdanović Boća, penzionisani policajac, koji je već preživeo dva pokušaja ubistva i koji je dovođen u vezu sa kriminalnim miljeom

Objavljeno:

Eksplozivna naprava teška kilogram, koja je prekjuče pronađena u rancu Đ. M. (29) iz Zemuna, i to čim je izašao iz zgrade u Novom Sadu, navodno je još 15. januara bila postavljena u liftu te zgrade, u kojoj živi bivši policajac Dalibor Bogdanović Boća!

Sudeći po snimcima sa kamera za video-nadzor, Đ. M. je u ponedeljak oko 17 sati ušao u zgradu s praznim rancem u ruci, a potom i u lift.

Sumnjiva osoba

- Unutra se zadržao ukupno dva minuta. Sumnja se da je izvadio bombu iz lifta, spakovao je u ranac i izašao iz zgrade. Međutim, u tom trenutku je tom ulicom prolazila policijska marica, jer i inače često tuda kruže. Ugledavši sumnjivu osobu, policajci su ga zaustavili. Šokirali su se kada su u rancu videli improvizovanu eksplozivnu napravu - kaže naš izvor i dodaje da su nakon toga pregledane kamere i da su se kockice sklopile.

Sumnja se da je meta bombaša bio Dalibor Bogdanović Boća, penzionisani policajac, koji je već preživeo dva pokušaja ubistva i koji je dovođen u vezu sa kriminalnim miljeom.

Raniji napadi

Ostao bez noge u eksploziji

Podsetimo, Bogdanoviću je 2019. na istoj adresi podmetnut eksploziv ispod sedišta džipa, koji je aktiviran daljinski u momentu kada je on izlazio iz kola. On je tada teško povređen i zbog zadobijenih povreda amputiran mu je deo noge. Bivši radnik novosadske policije i nekadašnji komesar za bezbednost FK Vojvodina, bio je ranjen sa dva metka i 3. novembra 2014. u centru Novog Sada, posle čega je penzionisan.

Bogdanović je juče za Kurir ispričao da je njegova pretpostavka da je taj eksploziv postavljen iznad sijalice na plafonu lifta još pre tri meseca, 15. januara. Naime, policija je tog dana u ulazu njegove zgrade pronašla bicikl na kom je bio mobilni telefon oblepljen izolir-trakom iz kog su virile žice, a koji je verovatno trebalo da posluži za aktiviranje eksplozivne naprave.

- Na biciklu je bio oblepljen telefon sa sve žicama, kamerom. Pretpostavljam da je ova bomba još tada postavljena, ali uviđaj nije odrađen kako treba, a govorio sam im da pregledaju i lift, ali su oni samo pogledali gore-dole, napravili su propust - kaže Bogdanović.

Određeno zadržavanje

On je juče konstatovao da je neko mogao nevin da nastrada.

- Mogla je da cela zgrada da odleti u vazduh. Ovo nije postavljanje bombe samo da bi mene ubili, ovo je terorizam, deca su tu, koriste taj lift svakodnevno. Bomba je mogla sama od sebe da grune kad je htela - kaže bivši policajac, koji nije želeo da govori o motivima za pokušaj njegove likvidacije.

Sudi mu se

Optužen za otmicu

U novosadskom Višem sudu u toku je postupak protiv Dalibora Bogdanovića i još četvorice muškaraca zbog pokušaja otmice Gorana Cvijetića iz Budisave, za koga, kako su izjavili u sudu, sumnjaju da ima veze s ubistvom fitnes instruktorke Teodore Kaćanski. Ona je bila devojka Nenada Stevića, jednog od optuženih za pokušaj otmice Cvijetića, a likvidirana je 19. novembra 2016. godine. Njeno ubistvo se još vodi kao nerešeno, a spekulisalo se da je ona kolateralna šteta, jer je prava meta pucača bio njen dečko.

Osumnjičenom Đ. M. iz Zemuna određeno je zadržavanje do 48 sati, a tereti se za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. - Uz krivičnu prijavu biće priveden višem javnom tužiocu na saslušanje - kaže izvor.

Bonus video:

00:29

POBEDIMO KORONU! Grad Beograd i Gorica Popović pozivaju sve da se VAKCINIŠU

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.