Jedan postupak je zastareo, ali evo zašto Karić i dalje ne sme u Srbiju!
Foto: Dado Đilas

traži se

Jedan postupak je zastareo, ali evo zašto Karić i dalje ne sme u Srbiju!

Poternica raspisana 2006. godine za Bogoljubom Karićem i dalje je na snazi
Objavljeno: 14:12h

Poternica raspisana 2006. godine za Bogoljubom Karićem i dalje je na snazi i protiv njega se vodi istraga u Posebnom odeljenju tog suda zbog sumnje da je zloupotrebio položaj odgovornog lica, potvrdio je Viši sud u Beogradu.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Zastarelo!? Obustavljen postupak protiv Bogoljuba Karića!

U saopštenju suda se precizira da je i dalje na snazi naredba Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu kojom je prema okrivljenom Bogoljubu Kariću naređeno izdavanje poternice.

"Shodno Zakoniku o krivičnom postupku poternice raspisuje Ministarstvo unutrašnjih poslova, pa ukoliko je verovatno da se lice za kojim je izdata poternica nalazi u inostranstvu MUP može raspisati i međunarodnu poternicu, uz pribavljenu saglasnost Ministarstva pravde", navodi sud.

U saopštenju je navedeno da je Viši sud u Beogradu 28. januara 2016. godine doneo rešenje kojim je obustavljen krivični postupak protiv Bogoljuba Karića, Kalmana Cinklera i Ljiljane Karić zbog krivičnog dela zloupotreba položaja odgovornog lica u saizvržilaštvu usled nastupanja zastarelosti krivičnog gonjenja.

foto: Profimedia

Zastarelost krivičnog gonjenja protiv Karića u postupku pred Višim sudom nastupila je zbog proteka 10 godina od pokretanja krivičnog gonjenja, odnosno dvostruko vreme od zaprećene kazne od pet godina zatvora za krivično delo koje se Kariću stavljalo na teret preciziranom optužnicom iz 2013. godine.

Visse tužilaštvo u Beogradu podiglo je 17. septembra 2010. optužnicu protiv Bogoljuba Karicha i ostalih, koja još nije stupila na snagu, koju je preciziralo tri godine kasnije.

On je nestao iz Srbije 2006. godine, nakon čega je za njim raspisana poternica.

Bogoljub Karić je pre pokretanja krivičnog postupka bio vlasnik BK Televizije, kao i banke "Braća Karić", "Astra Simit" i drugih kompanija.

Teretio se da je sa saradnicima sa računa "Mobtela" prebacio više od 60 miliona evra na preduzeća "BK grupa" i privatne račune tako što su kontrolisali Upravni odbor "Mobtela".

Osim Karića, optužnicom iz 2010. obuhvaćeni i Sreten Karić kao i joss 13 okrivljenih.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.