APELACIONI SUD DONEO DOLUKU: Danilu Lješkoviću 15 godina zatvora!
Foto: Profimedia

ZATVOR

APELACIONI SUD DONEO DOLUKU: Danilu Lješkoviću 15 godina zatvora!

Oštećeni su radi ostvarivanja svojih imovinsko-pravnih zahteva upućeni na parnicu, navodi se u odluci Apelacionog suda, kojom je potvrđena prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu

Objavljeno:

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 15 godina zatvora Danila Lješkovića zbog ubistva I. P. u njegovom stanu u Beogradu 22. oktobra 2005. godine

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 15 godina zatvora Danila Lješkovića zbog ubistva I. P. u njegovom stanu u Beogradu 22. oktobra 2005. godine. Ovo je maksimalna kazna za krivično delo ubistvo, prenosi Tanjug.

Protiv njegovog rođenog brata Mirka Lješkovića, koji se tereti za pomaganje u ubistvu, krivični postupak je razdvojen.

Oštećeni su radi ostvarivanja svojih imovinsko-pravnih zahteva upućeni na parnicu, navodi se u odluci Apelacionog suda, kojom je potvrđena prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu iz februara 2020. godine.

Braća Lješković su nakon ubistva pobegli iz zemlje, a godinu dana kasnije uhapšeni su jedan na Cetinju, a drugi u Banjaluci, odakle su izručeni Srbiji.

Oni su sa ubijenim mladićem u vreme ubistva bili u neraščišćenim imovinskim odnosima. Našli su se u jednom stanu radi navodne nabavke opojne droge spid, pa su nakon kraće rasprave Danilo i Mirko Lješković napali I. P. snažnim udarcima i onesposobili ga da se brani.

Jedan hitac u srce

Danilo Lješković je iz neposredne blizine, "sa ustima cevi pištolja prislonjenim u levu stranu grudi oštećenog, ispalio jedan hitac iz pištolja u telo oštećenog i naneo mu smrtonosnu povredu". Nakon toga je sa tepiha u sobi pokupio čauru od ispaljenog metka, pa su obojica pobegli sa lica mesta.

Prema pisanju medija braća Lješković bili su ranije traženi i zbog razbojništava u Beogradu.

Bonus video:

02:02

Još jedan skandalozan slučaj u Centru za socijalni rad u Leskovcu

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.