POZNATI UPLETENI U PREVARU LAŽNIH KLADIONIČARA! Obrlaćeni su na najgori način, tu je spisak imena pevača i starleta
Ilustracija, Foto: Dado Đilas

akcija policije

POZNATI UPLETENI U PREVARU LAŽNIH KLADIONIČARA! Obrlaćeni su na najgori način, tu je spisak imena pevača i starleta

Sumnja se da je ova grupa pravila lažne profile po društvenim mrežama, a da su na njihovoj meti bili građani iz celog regiona

Objavljeno:

Devet osoba uhapšeno je u policijskoj akciji Republike Srpske pod nazivom "Vektor" zbog sumnje da su preko Fejsbuka i Instagrama prevarili na stotine ljudi, među kojima ima i državljana Srbije, navodeći ih da im uplaćuju novac za klađenje.

Sumnja se da je ova grupa pravila lažne profile po društvenim mrežama, a da su na njihovoj meti bili građani iz celog regiona.

- Govorili su im da imaju informacije o nameštenim sportskim utakmicama. Verujući im, građani su im slali novac, a prevaranti su na ovaj način zaradili više desetina hiljada evra - kaže izvor i nastavlja:

- Sumnja se i da su se lažni kladioničari reklamirali preko pojedinih poznatih ličnosti, tako što bi im navodno plaćali da na Instagram okače njihov profil. Cilj im je bio da preko poznatih pevača, starleta i rijaliti zvezda, koji imaju na stotine hiljada pratilaca, namame što više lakovernih ljudi.

Policija proverava da li uhapšena grupa eventualno stoji i iza profila za klađenje, koje su svojevremeno reklamirale brojne poznate ličnosti iz Srbije, kao što su pevačice Ljupka Stević, Teodora Džehverović, Anabela, ali i pevač Slobda Radanović, te rijaliti učesnice i starlete, Stanija Dobrojević, Maja Marinković, Ana Korać, Luna Đogani i drugi.

- U pitanju je osoba koja navodno sarađuje s ljudima koji nameštaju mečeve druge i treće lige u fudbalu. Kvote su uglavnom oko 30, igraju se prelazi, tako da, ako uložite 100 evra, dobijete 3.000 evra. Uplatila sam 500 evra, a onda mi je javljeno da sam zaradila 7.000 evra. Potom su mi rekli kako mi kurir šalje novac, ali da pre toga ja moram njima da pošaljem 500 evra za prolaz. Bilo mi je čudno što ne uzmu taj novac od mog dobitka, ali pravdali su se kako je taj novac zapečaćen i kako kurir ne sme da ga dira. Naravno, nisam dalje uplaćivala jer sam shvatila da sam prevarena - ispričala je ona i dodala da ju je taj profil blokirao kada je otkrila da se radi o prevari.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.