DANAS JE NAJBOLNIJI DAN ZA SRBIJU! 6 života je ugašeno u "Kontrastu", malo ko je zaboravio bolne scene požara
Nesrećni roditelji su ostali bez svoje dece, Foto: Beta/Dragan Gojić

tuga

DANAS JE NAJBOLNIJI DAN ZA SRBIJU! 6 života je ugašeno u "Kontrastu", malo ko je zaboravio bolne scene požara

Oni su stradali od gušenja dimom u prostorijama toaleta na spratu diskoteke gde su pokušali da se sakriju od vatrene stihije

Objavljeno:

Prošlo je devet godina od kako je vatra u diskoteci Kontrast u Novom Sadu odnela šest mladih života. Za Novosađane, ali i za celu Srbiju prvi april je definitivno jedan od onih najbolnijih.

Marina Aničić (25) iz Čuruga, Tamara Miladinović (25) iz Novog Sada, Milena Dalmacija (26) iz Futoga, državljanin BiH sa prebivalištem u Novom Sadu Zoran Ignjatović (28), Marko Pavlović (29) iz Kragujevca i Renato Vuković (21) iz Kikinde, zauvek su napustili svoje roditelje, prijatelje, njihovi životi ugašeni su i zaustavljeni na najbrutalniji način.

Oni su stradali od gušenja dimom u prostorijama toaleta na spratu diskoteke gde su pokušali da se sakriju od vatrene stihije.

U lokalu se u trenutku požara nalazilo oko 350 osoba, koji su usled panike krenuli ka vratima kao stampedo. Za samo četiri minuta došlo je devet vatrogasnih jedinica koje su od dva ujutru do 5 gasile vatrenu stihiju.

Tela nesrećnih žrtava odmah su identifikovana, a kao uzrok tragedije navodile su se neispravne instalacije koje su se nalazile ispod bine.

Za smrt šestoro mladih osuđeni su i do sada su uglavnom i odslužili zatvorske kazne vlasnik diskoteke Alojz Ganić, zakupci Slaviša Stanišić i Dejan Ratković i električar Miroslav Papuga. Ganić je prvostepeno osuđen na pet godina zatvora, zakupci Stanišić i Ratković na devet i sedam godina, dok je električar Papuga osuđen na devet godina zatvora. Ganiću je kasnije kazna preinačena na četiri godine i nakon izdržane dve trećine, pušten je na slobodu, a nedavno je i preminuo.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.