NOVI OBRT U SLUČAJU UBISTVA JELENE MARJANOVIĆ: Izveštaj mobilnog operatera mogao bi da dovede do PREOKRETA
Podsetimo, sudski veštak Dragoljub Vasiljević je tada izjavio da je Zoranov telefon bio isključen 25 minuta, Foto: Vladimir Šporčić, Privatna arhiva

preokret

NOVI OBRT U SLUČAJU UBISTVA JELENE MARJANOVIĆ: Izveštaj mobilnog operatera mogao bi da dovede do PREOKRETA

Odbrana Zorana Marjanovića, podsetimo, imala je brojne primedbe na ovakav nalaz veštaka

Objavljeno:

Izveštaj mobilnog operatera, čiji je korisnik bio udovac kome se sudi zbog sumnje da je usmrtio suprugu, pevačicu "Granda", mogao bi da poljulja ključni dokaz protiv njega

Izveštaj mobilnog operatera čiji je korisnik bio Zoran Marjanović u vreme ubistva supruge Jelene, pevačice "Granda", na nasipu u Borči 2. aprila 2016. godine, mogao bi da baci novo svetlo na rasvetljavanje zločina, pošto se u njemu navodi da Marjanović nije fizički isključio svoj telefon, kako se to navodi u zaključku sudskog veštaka.

Kako Kurir saznaje, u izveštaju koji je stigao u Viši sud u Beogradu se navodi da bi logovanje, odnosno ponovno uključivanje namerno isključenog aparata bilo zabeleženo na mreži.

- Sudski veštak za telekomunikacije u novembru prošle godine pred sudom je izjavio da je Marjanović svesno isključio svoj mobilni telefon u vreme ubistva supruge Jelene, tvrdeći da to što ponovno uključivanje na mrežu nije registrovano ne znači da telefon nije sam fizički isključio. Međutim, izjašnjenje mobilnog operatera koje je sada stiglo u sud moglo bi da dovede do preokreta - kaže izvor Kurira upoznat sa slučajem.

Podsetimo, sudski veštak Dragoljub Vasiljević je tada izjavio da je Zoranov telefon bio isključen 25 minuta i da on ne zna gde se u to vreme optuženi Zoran Marjanović nalazio, ali da smatra da je bilo neminovno da se on i supruga sretnu između 16.57 i 17.04 sati, što je prema optužnici vreme ubistva pevačice.

- Pretpostavljam da je telefon bio isključen jer postoji praćenje i telefona ubijene Jelene, što znači da je sistem dobro funkcionisao. Jelenin telefon poslednji put je registrovan u 16.56, u baznoj stanici u kojoj je Zoranov registrovan u 17.04 sati. Na osnovu toga, uzimajući u obzir pozicije okrivljenog i ubijene, kao i signale njihovih telefona u baznim stanicama, njihov susret je bio neizbežan na nasipu između 16.57 i 17.04 - rekao je ranije pred sudom veštak Vasiljević.

Odbrana Zorana Marjanovića, podsetimo, imala je brojne primedbe na ovakav nalaz veštaka, a na sledećem suđenju, koje je zakazano za 8. april, pitanja i primedbe na nalaz veštaka trebalo bi usmeno da izloži odbrana, kao i stručni savetnik koji je angažovan.

Misterija duga pet godina

Jelena Marjanović, podsetimo, ubijena je 2. aprila na nasipu u Crvenki kod Borče, gde je sa suprugom, koji je optužen za zločin, i njihovom maloletnom ćerkom otišla na trčanje. Prema navodima optužnice, Zoran joj je krenuo u susret, sustigao je, iskoristio njeno poverenje i namamio je da siđe s nasipa. Prvi udarac zadobila je u ruku, a kad je pokušala da pobegne, on ju je sustigao kod kanala, zadao joj nekoliko udaraca nepoznatim predmetom u glavu i ona je još živa upala u kanal, u kom je narednog dana pronađeno njeno telo. Njihova ćerka, kako tvrdi tužilaštvo, za to vreme bila je na nasipu.

Bonus video:

05:04

BRZE VESTI 29.03.2021. 17:55

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.