DRŽE IZGLADNELE PSE U DVORIŠTU, PODNETO PREKO 30 PRIJAVA PROTIV PORODICE! Članovi Levijatana uhapšeni!
Pas, Foto: Facebook/printscreen

užas

DRŽE IZGLADNELE PSE U DVORIŠTU, PODNETO PREKO 30 PRIJAVA PROTIV PORODICE! Članovi Levijatana uhapšeni!

Tvrdi da ih je napala metalnom šipkom i da je ubrzo intervenisala policija.

Objavljeno:

Petnaestak godina traje agonija žitelja naselja Pivara na raskrsnici ulica Dimitrija Davidovića i Cara Konstantina u Kragujevcu jer Gordana i Slavko Đoković u dvorištu i kući gomilaju smeće.

Komšije kažu da se okolo širi nesnosan smrad i da u dvorištu u potpuno neuslovnoj sredini živi nekoliko pasa koji su u očajnom stanju. Izgladneli psi nemaju nikakvu veterinarsku negu, a od posledica nebrige svakim danom su u sve lošijem stanju, svedoče. Protiv ove porodice podneto je do sada više od 30 prijava od kojih ni jedna nije dala rezultate, navodi portal Ucentar.

-Gordana i Slavko žive u kući bez struje i vode zatrpani smećem koje sami donose. Pacovi bukvalno iskaču iz tog prostora, moj sin ide okolo, ne sme Tifani da prođe - kaže jedna od komšinica koja nije želela da se predstavi jer se sudi sa Đokovićima i kaže da ima razloga da strahuje za svoju i bezbednost svoje porodice.

Mirjana Jevtić, kaže da je bila prisutna i kad je na adresu Dimitrija Davidovića broj 5 stigla ekipa pokreta Levijatan i da su momci bili pristojni i da su pokušali da razgovaraju sa Gordanom. Tvrdi da ih je napala metalnom šipkom i da je ubrzo intervenisala policija.

Napadali decu nožem i sekirom

- Mi koji smo odrasli na skveru oduvek imamo problem sa tim ljudima. Napadali su decu nožem, sekirom… Sada smo se organizovali i pokušali da spasemo pse koje drže u smetlištu da bar oni imaju nekakav život ako vlasnici već ne žele ili neće da im da obezbede. Psi su neuhranjeni, dobijaju otpatke i to veoma retko, ogrlice su im urasle, trpe jake bolove. Momci iz Levijatana su bili veoma pristojni i potpuno je nerazumno da oni budu privedeni, a ne oni koji žive u onakvom smetlištu i svesno muče životinje. I ja ću sutra dati izjavu u policiji, naravno potvrdiću sve što se desilo. Ovo je stravično, horor za ljude i životinje - kaže komšinica iz kraja Mirjana Jevtić.

Na licu mesta okupilo se dvadesetak žitelja okolnih kuća od kojih je moglo da se čuje da je pokojni otac Gordane i Slavka i sam bio „sakupljač“ i da su dvorište i kuća nalik deponiji već dugi niz godina. Kažu da su njegovi telo iz kuće odneli vatrogasci probijajući se kroz nagomilano smeće do visine kukova.

Nisu sposobni da se brinu o sebi

Komšije tvrde da Gordana i Slavko nisu sposobni da se brinu o sebi, a kamoli o psima, a Slavko je navodno i invalid. Za Gordanu kažu da se povremeno bavi prosjačenjem.

Niko iz porodice Đoković nije želeo da odgovara na novinarska pitanja. Epilog ove priče očekuje se narednih dana. Komšije se nadaju da će psi biti oduzeti i udomljeni, da će JKP ili bilo ko ko je nadležan odvesti tone smeća iz kuće i dvorišta, kao i da će za Gordanu i Slavka biti pronađeno nekakvo adekvatno rešenje.

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.