OSEĆAM KAO MAJKA DA MU JE SVE NAMEŠTENO! Legijina majka pred smrt otkrila tajnu, pomenula i Arkana
Legija, Foto: Profimedia

nepoznati detalji

OSEĆAM KAO MAJKA DA MU JE SVE NAMEŠTENO! Legijina majka pred smrt otkrila tajnu, pomenula i Arkana

Nekadašnji komandant JSO bio je blizak i sa Kristijanom Golubovićem, a prema rečima njegove majke, upravo je on zaslužan za Legijino loše vladanje.

Objavljeno:

Natalija Ulemek, majka Milorada Ulemeka Legije, pred smrt je otkrila brojne detalje iz sinovljevog života, a neke pojedinosti će vas poprilčno iznenaditi.

Naime, Legijina majka je tokom celog svog života odbijala da poveruje da je njen sin učestvovao u zločinima koji su potresli Srbiju, uključujući i ubistvo premijera Zorana Đinđića.

– Kada sam tog 12. marta čula da milorada okrivljuju za Đinđićevo ubistvo, otišla sam taksijem kod njega u Košutnjak. Držao je dve devojčice u rukama, imao je grip. Rekao mi je da nije kriv i da mora da beži jer se spremaju da ga ubiju – rekla je ona tada, i dodala:

– Da je planirao ubistvo Đinđića, sigurno bi zbrinuo porodicu, sklonio ženu i decu. Osećam kao majka da mu je sve namešteno – rekla je Natalija Ulemek 2003. godine.

Tokom celog svog života, Natalija je podržavala svog sina, a na pitanja o njegovoj umešanosti u brojne zločine odbijala je da da odgovor. Tako je i na optužbe o učešću u likvidaciji premijera Zorana Đinđića govorila da iza toga stoji CIA:

– Deo Vlade i Đinđićevih ljudi je bio naklonjen Amerikancima. Đinđić je zasmetao Amerikancima i CIA ga je ubila! To što su Zvezdan i ostali priznali, nema veze. Puška, DNK sve to može da se namesti – govorila je ona.

Majci slao pisma

U toku svoje službe u Legiji stranaca, Ulemek nije zaboravio na svoju majku, a prema njenim rečima, stalno joj je slao pisma i razglednice, kao i ostalim članovima svoje porodice. U jednoj dopisu koji je poslao svom bratu Saši objasnio je sa kakvom disciplinom i poteškoćama se susreće na dužnosti.

– Kad te uhvati kriza jedino pismo može da te spase. Ti kažeš da mnogo učiš, samo što imaš predavanja na srpsko-hrvatskom, a ja na francuskom. Ti kada ne naučiš dobiješ keca, a ja stolicu po pi*ki. Kad te u glavu udari – tri dana ne znaš gde si. Pazi mali šta radiš tamo, nemoj da se mangupiraš, već vežbaj često. Vežbaj kao konj, sve žice da popucaju – napisao je Legija u jednom od pisama svom bratu.

Druženje sa Kristijanom

Nekadašnji komandant JSO bio je blizak i sa Kristijanom Golubovićem, a prema rečima njegove majke, upravo je on zaslužan za Legijino loše vladanje.

– Izlazili su zajedno po diskotekama, Kristijan ga je i pokvario. Stalno ih je hapsila i saslušavala policija. Milorad je spasao Kristijana kada je skakao iz Četvrtog suda i polomio obe noge – rekla je Ulemekova.

Odnos sa Slobodanom Miloševićem

Natalija je demantovala i navode da je njen sin bio u dobrim odnosima sa Slobodanom Miloševićem.

– Nije tačno da je Milorad bio blizak sa Slobom. Moj suprug je bio zaluđen Miloševićem, a Milorad mu je zabranjivao da glasa. Govorio mu je: “Nemaš pojma ko je Slobo”! Mrzeo ga je, od tada je i počeo njegov pad – govorila je Legijina majka.

Prijateljstvo sa Arkanom

Natalija je otkrila i da da je Legija u toku rata 1992. godine upoznao Željka Ražnatovića Arkana, kao i da je od njega je čak dobio stan.

– Arkana je upoznao tokom akcije u Zvorniku. Uhvatili su ga mudžahedini i hteli da ih streljaju. Ipak Milorad je uspeo da pobegne i sakrije se. Tada su ga pronašli Arkanovi dobrovoljci, odveli kod njega, nakon čega su se dogovorili da Milorad obučava “Tigrove”. Arkan mu je kasnije poklonio stan – zaključila je Natalija Ulemek.

Podsetimo, Milorad Ulemek Legija, jedan od najozloglašenijih srpskih kriminalaca, služi kaznu od 40 godina zatvora za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića 2003. godine, a tereti se i krivična dela “zemunskog klana”, četvorostruko ubistvo na Ibarskoj magistrali, kao i za ubistvo Ivana Stambolića i pokušaj ubistva Vuka Draškovića u Budvi. Iz zatvora će izaći tek 2044. godine kad napuni 76 godina.

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.