BILO JE ILI ON ILI JA: Nišlija o krvavom piru - DA SE NISAM BRANIO, BIO BIH MRTAV!
Nož, Foto: Printcsreen

drama

BILO JE ILI ON ILI JA: Nišlija o krvavom piru - DA SE NISAM BRANIO, BIO BIH MRTAV!

Zdravković se tereti da je 16. septembra 2019. godine u Knez Selu pokušao da liši života D. N.

Objavljeno:

- Bilo je on ili ja... Da se nisam branio, sad bih ja bio mrtav. I sad ja treba da idem u zatvor, a on ni zašta nije kriv. Šta sam trebao da radim, da pustim da on ubije mene – ovako govori Nišlija Saša Zdravković (57) protiv koga se pred Višim sudom u Nišu vodi krivični postupak zbog pokušaja ubistva komšije D. N.

Zdravković se tereti da je 16. septembra 2019. godine u Knez Selu pokušao da liši života D. N. zbog sukoba oko imovine, na taj način, kako navodi tužilaštvo, što ga je udario motkom po glavi, a zatim ga je nožem, koji je ispao iz komšijine ruke, ubo više puta. Kako je navelo tužilaštvo, D. N. je uboden u predelu stomaka i grudnog koša i zadnje strane butine leve noge, te mu je tako naneta zbirno teška telesna povreda opasna po život.

Saša je odlučio da se oglasi poveden sličnim događajem u Lebanu, gde je penzionisani policajac Milutin Cvetković (86) nedavno upucao komšiju koji mu je provalio u kuću, zbog čega je bio uhapšen, takođe zbog pokušaja ubistva.

- On je mene najpre psovao, gađao kamenjem a zatim, noseći veliki nož u desnoj, a metalnu šipku u levoj ruci, ušao u moje dvorište, isekao me u predelu levog obraza, ispod oka.. Da se nisam branio, eskivirao napad, ubo bi me u glavu i verovatno ubio... Bio sam prestravljen za život, reagovao sam kao svaki čovek koji se nalazi u smrtnoj opasnosti... I sada mi preti robija, ostaću bez posla, a otac sam troje dece – priča zabrinuti Nišlija.

Njegov advokat Slavoljub Milošević objašnjava da je jasno da je D. N. ušao u Sašino dvorište što je dokazano iskazima svedoka, a što nije negirao ni sam oštećeni.

- On je naoružan metalnom šipkom i hladnim oružjem, nožem, krenuo ka mom klijentu i zadao mu povredu o čemu postoji medicinska dokumentacija. Zdravković se nije kretao ka oštećenom, već je u cilju da se odbrani od napada, hvatajući ga za ruke, pokušavao da od sebe otkloni protivpravni napad. Njemu zakon dozvoljava, po stavovima Vrhovnog kasacionog suda, da sebe brani i ofanzivno, što je on i činio. Istovremeno, bio je u velikom strahu od D. N., otuda i brojne povrede koje je naneo navodno oštećenom – kaže Sašin branilac.

Govoreći generalno o institutu nužne odbrane, Milošević objašnjava da tužilaštvo već tokom istrage treba da isfiltrira činjenice, te da ustanovi da li postoji dovoljno argumenata za donošenje odluke da se radi o nečemu što treba procesuirati.

- Zbog toga je veliko breme na advokaturi da dokaže da se radi o radnjama koje se preduzimaju radi odbrane života i tela. Sud je to razumeo i u praksi postoje brojne odluke kojima je konstatovano da u radnjama optuženih nema elemenata dela za koja se terete, već se radi o nužnoj odbrani. I u ovom slučaju nadam se zakonitoj i pravilnoj presudi – navodi Milošević.

Advokat kaže da je nesumnjivo da su se i radnjama D. N. stekli elementi krivičnog dela, jer je on prvi napao Sašu, te da je zbog toga protiv njega podneo krivičnu prijavu, ali je tužilaštvo odbacilo.

D. N. je priznao da 30 godina koristi Sašino dvorište, te da se tu nalaze sve njegove mašine zbog čega su imali razmirice. Priznao je i da je kritičnog dana nakon što je navodno video Sašu sa motkom, krenuo za njim sa nožem u ruci, navodno da bi ga zaplašio. Kako je dalje naveo, Saša ga je udario motkom zbog čega mu je ispao nož iz ruke. Na isti način zadao mu je udarac u glavu zbog čega se onesvestio, a Saša je nastavio da ga udara, zatim je uzeo njegov nož i izbo ga više puta po telu. Kako je D. N. dalje naveo pred tužilaštvom, Saša ga je najpre ubo predelu leve natkolenice, a zatim više puta u stomak i grudni koš a, kako je istakao, nameravao je da ga ubode u srce jer su rane bile u blizini ovog vitalnog organa.

Bonus video:

00:13

PRVI SNIMCI SA MESTA UŽASA NA ZVEZDARI: Ovde je baka Coka presudila sebi zarivši nož u srce

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.