GLUMCI MOGU DA PREVARE POLIGRAF? Lečić spreman za ispitivanje, a šta kažu stručnjaci o detektoru laži!?
Branislav Lečić, Foto: Stefan Stojanović

šok

GLUMCI MOGU DA PREVARE POLIGRAF? Lečić spreman za ispitivanje, a šta kažu stručnjaci o detektoru laži!?

Goran Kojić, glavni forenzički veštak za psihološke analize MUP Srbije, ranije je ispričao da je najteže u istrazi ispitivati glumce

Objavljeno: 10:44h

Branislav Lečić koga je koleginica Danijela Štajnfeld optužila da ju je silovao u maju 2012. godine, dok su zajedno igrali u predstavi, više puta je istakao da je spreman da ide na poligraf.

Stručnjaci sa kojima je Kurir razgovarao kažu da je glumce teško ispitati, ali da ni oni ne mogu da prevare poligraf.

Goran Kojić, glavni forenzički veštak za psihološke analize MUP Srbije, ranije je ispričao da je najteže u istrazi ispitivati glumce. - Najteže je raditi s glumcima izvršiocima krivičnih dela i političarima. Glumac zbog prirode posla ima odsustvo emocionalne reakcije. To su ljudi koji su verzirani u tome da bez većih problema manipulišu sagovornikom - rekao je ranije Kojić.

Poligrafista Dragiša Mališić kaže da je detektor laži nemoguće prevariti, čak i ako ste glumac.

- Ako je osoba psihofizički zdrava, normalna, mozak razume pitanje i šalje impuls, a odgovor je već sam prepoznao kao istinu ili laž i pre nego što je ispitanik rekao "da" ili "ne". Iskusni poligrafista očitava poligraf i vidi da li je neko slagao na relevantna pitanja. Profesija nema veze s tim, jer se mozak ne može kontrolisati - objasnio je Mališić.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.