POLICAJCI SPASILI BEBU PRONAĐENU U KADI ISPRED BARAKE: Otkriveni su svi detalji zanemarivanja maloletne porodilje!
Kada pokrivena peškirima, Foto: Printscreen/Youtube

užas

POLICAJCI SPASILI BEBU PRONAĐENU U KADI ISPRED BARAKE: Otkriveni su svi detalji zanemarivanja maloletne porodilje!

Sumnja se da roditelji svojoj maloletnoj ćerki nisu pružali adekvatnu negu i pomoć

Objavljeno: 14:37h

Zahvaljujući brzoj reakciji policajaca sa Novog Beograda beba koja je bila u teškom stanju i životno ugrožena je pronađena i spasena.

Kako se sumnja, roditelji su u dužem vremenskom periodu, tokom prošle godine, do sredine marta u nehigijenskom naselju na Čukarici na Obrenovačkom putu zanemarivali razvojne potrebe svoje trudne ćerke.

Sumnja se da roditelji svojoj maloletnoj ćerki nisu pružali adekvatnu negu i pomoć, a maloletnica se porodila u baraci i pošto je došlo do zdravstvenih komplikacija prebačena je na Institut za majku i dete.

Doktori su pregledom ustanovili da se devojčica porodila, iako su roditelji i ona to negirali, a slučaj su odmah prijavili policiji.

- Dobili smo informacije da su doktori izvršili detaljan pregled i da je uočena posteljica kod mlađe maloletnice, ali nisu znali šta je sa detetom - priča policajac Žarko Nikolić iz Policijske stanice Novi Beograd.

Nikolić je dodao da je policija odmah započela razgovor sa roditeljima i bratom koji su maloletnicu doveli na Institut za majku i dete i dobili informaciju gde žive.

Zahvaljujući brzoj reakciji dežurne službe Policijske stanice Novi Beograd, koja je odmah izašla na teren, beba koja je u tom trenutku bila u teškom stanju i životno ugrožena je pronađena.

Policija je pronašla i nož kojim je, kako se veruje, presečena i pupčana vrpca.

- Daljom opservacijom terena u blizini barake, pored neke improvizovane česme, naša patrola je pronašla lavor u kojem je bila voda, pokriven krvavim peškirima. Kad su pomerili te peškire, beba je zaplakala, nije bila svezana ni pupčana vrpca. Nismo čekali, uvili smo bebu u ćebe i zajedno sa ocem maloletnice krenuli u najbliže porodilište. U susret je naišla ekipa Hitne pomoći koja je preuzela bebu. Srećom, sve se dobro završilo - dodao je Nikolić.

Majka i beba smešteni su u GAK Narodni front, a njenim roditeljima određeno je zadržavanje do 48 sati.

(Espreso / Pink)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.