KOKEZA PLAČE NEPRESETANO, ŽELI DA POBEGNE IZ SRBIJE: Nakon hapšenja Miloša Tomića, na meti je i predsednik FSS
Slaviša Kokeza, Foto: Starsport©

ludilo

KOKEZA PLAČE NEPRESETANO, ŽELI DA POBEGNE IZ SRBIJE: Nakon hapšenja Miloša Tomića, na meti je i predsednik FSS

Ne zna šta ga je snašlo

Objavljeno:

Privođenjima nekadašnjih čelnih ljudi Uprave carina steže se obruč oko predsednika FSS, koji je, kako se sumnja, učestvovao u brojnim malverzacijama u ovom preduzeću. Zbog toga je u velikoj panici.

Obruč oko predsednika Fudbalskog saveza Srbije Slaviše Kokeze sve jače se steže, zbog čega je on u neviđenoj panici, saznaje Kurir. Naši izvori otkrivaju da Kokeza danima plače jer nije očekivao da će njegova carinska šema krijumčarenja biti raskrinkana do kraja.

Ne zna šta ga je snašlo

- On sad liči na čoveka koji ne zna šta ga je snašlo. Bukvalno svaki dan provodi zatvoren u kući i plače po ceo dan. Kako se poverio prijatelju, nije ni pretpostavio da će istraga ovom brzinom doći do njega i njegovih ljudi. Tako izbezumljen, čak je i pominjao bežanje iz zemlje. Raspitivao se kako bi to mogao da organizuje, svestan da je pitanje trenutka kada će sve izaći na videlo - priča naš izvor.

Inače, u intenzivnoj istrazi koja je usmerena na pljačku epskih razmera u srpskoj carini jedan za drugim padaju svi za koje se sumnja da su bili deo šeme za krijumčarenje. Nakon doskorašnjeg direktora Uprave carina Miloša Tomića, juče je na saslušanje doveden i njegov saradnik Nemanja Manjak.

Klupko se očigledno odmotava i trebalo bi da dovede do rasvetljavanja jedne od najvećih pljački iza koje, kako se sumnja, stoji sprega korumpiranih službenika, državnih funkcionera i kriminalnog klana Veljka Belivuka.

Ko komanduje?

Bivši šef beogradske policije Marko Nicović kaže za Kurir da Kokeza ima razloga za brigu jer bi istraga mogla da dođe i do kokainske i heroinske mafije.

- Ako vam je carina tako šuplja, postavlja se pitanje šta je kroz nju sve nesmetano prolazilo. Cigarete i druga roba su mala maca u odnosu na ono što je glavni biznis, a to je krijumčarenje narkotika. Ono što znamo je da su navijači vojska i logistika za rasturanje droge, a ko komanduje vojskom? Imate prvog čoveka FSS i njegove ljude koji su vrh te piramide. Sigurno je Kokeza morao da ima logistiku i u policiji - upozorava Nicović.

Podsetimo, istraga je došla do saznanja da je iza pronevera stajalo rukovodstvo Carine u sprezi s pojedinim državnim funkcionerima i klanom Veljka Belivuka - Velje Nevolje, koji je nedavno uhapšen.

Bonus video:

00:39

HAPŠENJE U ZEMUNU ZBOG DROGE

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.