ŠTA SE DEŠAVA SA BEOGRADSKIM KUVAROM KOJI JE DILOVAO DROGU? Slučaj dobija preokret? Sve zavisi od tužilaštva!
Dejan Markus, Foto: Printscreen/Youtube

šok

ŠTA SE DEŠAVA SA BEOGRADSKIM KUVAROM KOJI JE DILOVAO DROGU? Slučaj dobija preokret? Sve zavisi od tužilaštva!

Poznati kuvar, podsetimo, uhapšen je 7. februara prošle godine, kada je u velikoj međunarodnoj akiciji policije pod nazivom "Egzotik"

Objavljeno:

Kuvar Dejan Markus (44) iz Beograda, voditelj poznate emisije "Kuvati srcem", koji je u pritvoru u Zagrebu, pregovara o priznanju krivice za šverc droge i nagodbi sa tužilaštvom za manju kaznu od 15 godina zatvora, koliko mu preti.

Kako prenosi hrvatski Jutarnji list, sedam pripadnika kriminalne grupe čiji je srpski kuvar navodno bio član, je već priznalo krivicu, dok Markus i vođa klana još pregovaraju s tužilaštvom.

Poznati kuvar, podsetimo, uhapšen je 7. februara prošle godine, kada je u velikoj međunarodnoj akiciji policije pod nazivom "Egzotik", u njegovom "renuo" nađena tečna droga amfetamin. Posle nekoliko meseci provedenih u pritvoru u Mariboru u Sloveniji, on je izručen Hrvatskoj i smešten u pritvor Remetinca u Zagrebu.

- Više od polovine okrivljenih za krijumčarenje amfetamina i kokaina, njih sedmoro, nagodilo se s tužilaštvom i njima su izrečene kazne. Markus i šef grupe, Stjepan Plaščar su u ozbiljnim razgovorima o nagodbi - preneo je Jutarnji list.

Markus je, podsećaju oni, u automobilu imao tri litre amfetaminske baze, koju je grupa navodno trebalo da preradi u amfetamin u laboratoriji u Zagrebu. Na teret mu se osim toga, stavljaju i dve prodaje kokaina.

Zaplenjena droga

- Kilogram je 2019, kako se sumnja, prodao u Beču, dok je iste godine i u Zadru dovezao i prodao kilogram. Obojica kupaca koje je Markus snabdevao su uhapšena u akciji policije posle primopredaje - podsećaju oni. Posle hapšenja, kuvar koji je neko vreme živeo u Zagrebu i držao vinariju, tvrdio je da nije kriv i da nije krijumčario drogu.

Ne priznajem ono za šta se teretim. Zašto bih se bavio krijumčarenjem droge kad imam vinoteku u centru Zagreba? Sada je zatvorena jer je renoviram i planiram da tamo služim i hranu - navodno je na kratkom saslušanju pred sudom u Sloveniji rekao Markus, tvrdeći da nije član narko-bande.

Navodno, on je tvrdio i da nije znao da je u njegovom autu bilo sakriveno tri kilograma amfetamina. Međutim, suočen sa dokazima, među kojima su i presretnuti telefonski razgovori, ali i priznanjima ostalih optuženih, Markus je odlučio da pokuša da u zamenu za priznanje dobije blažu zatvorsku kaznu.

(Espreso/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.