PAR EKSPLOATISAO NIŠLIJU! Tretirali ga kao ROBA, radili su mu JEZIVE stvari, čeka ih duga robija
Ilustracija, Foto: Prinstcreen/Daily Mail

šok

PAR EKSPLOATISAO NIŠLIJU! Tretirali ga kao ROBA, radili su mu JEZIVE stvari, čeka ih duga robija

Sumnja se da su ovo dvoje okrivljenih od marta 2019. godine do marta 2021. godine, primenom sile i pretnje držali oštećenog J. G.

Objavljeno:

Više javno tužilaštvo u Nišu pokrenulo je istragu protiv N. N. i D. P. iz Niša zbog sumnje da su poslednje dve godine starijeg Nišliju tretirali kao svog roba, a sud im je odredio pritvor.

Sumnja se da su ovo dvoje okrivljenih od marta 2019. godine do marta 2021. godine, primenom sile i pretnje držali oštećenog J. G. u cilju eksploatacije njegovog rada i uspostavljanja ropskog odnosa, navodi se u informaciji tužilaštva.

Oni su, kako dodaje tužilaštvo, J. G. primorali da napusti porodičnu kuću i živi na ulici, ograničavali su mu slobodu kretanja i komuniciranja sa drugim ljudima, oduzimali penziju i druga primanja i primoravali da pozajmljuje novac koji bi im davao.

N. N. i D. P. se terete za krivično delo trgovina ljudima kao saizvršioci.

Na predlog tužilaštva Viši sud u Nišu je okrivljenima odredio pritvor do 30 dana, u cilju sprečavanja da utiču na svedoke koje je tokom istrage potrebno ispitati, kao i jer je za pomenuto krivično delo propisana kazna zatvora preko 10 godina, a čije izvršenje dovodi do uznemirenja javnosti.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.