GOKSIJA U KUĆU STRAVE NAMAMIO JE NAJBOLJI PRIJATELJ: Ovo je Vuk, on je odveo Veličkovića Velji Nevolji!
Velja Nevolja, Foto: Kurir

monstrum

GOKSIJA U KUĆU STRAVE NAMAMIO JE NAJBOLJI PRIJATELJ: Ovo je Vuk, on je odveo Veličkovića Velji Nevolji!

Vučinić je pozvao Goksija da dođe na parking

Objavljeno:

Gorana Veličkovića Goksija, koji je ubijen 3. avgusta prošle godine u kući strave u Ritopeku, u ruke Veljka Belivuka i Marka Miljkovića Mareta doveo je jedan od njegovih najboljih prijatelja, osumnjičeni Vuk Vučinić, otkriva Kurir!

Kako saznajemo, u naredbi za sprovođenje istrage protiv ove kriminalne grupe, navodi se da je Vučinić namamio Veličkovića da se nađu u Višegradskoj ulici u Beogradu, kod jedne privatne klinike.

Bezobzirna osveta

- Sumnja se da je Veličković pristao da dođe na odredište, jer je verovao Vučiniću, s kojim je neko vreme bio nerazdvojan. Bili su najbolji prijatelji. Vučinić je uhapšen istog dana kada i Belivuk, 4. februara, i njemu se na teret stvalja ubistvo nekadašnjeg prijatelja - kaže izvor Kurira upoznat sa istragom. Belivuk i Miljković su, kako sumnja tužilaštvo, poznanstvo pripadnika svoje kriminalne grupe i Veličkovića, iskoristili kako bi ga namamili, a potom i ubili.

Navodno, motiv je bio to što su sumnjali da Veličković sarađuje sa suprotstavljenom kriminalnom grupom.

- Vučinić je pozvao Goksija da dođe na parking u Višegradskoj. Prešli su u "smart" kojim se Vučinić dovezao. U ovom automobilu, koji je policija zaplenila u noći hapšenja kriminalne grupe na Rudniku, navijač je poslednji put snimljen živ i to kamerama za video-nadzor. Vučinić ga je potom odvezao do kuće u Ritopeku, koju je ova grupa koristila za brutalne likvidacije. Po dolasku u kuću, Belivuk, Miljković i nekoliko nezpoznatih osoba, iz bezobzirne osvete, kako se sumnja, danima su mučili, a potom i ubili Veličkovića - dodaje izvor i podseća da automobil "smart" jedan od dokaza u rukama istražitelja.

Jutjub

Najavili ubistvo

Na kanalu koji podržava navijačku grupu Principi, koja je bila pod vođstvom Veljka Belivuka, objavljen je niz video-snimaka koji su, kako tvrde upućeni, nagovestili likvidaciju Gorana Velickovića. Na Jutjubu je postavljen i klip u kom navodno Veljina ekipa peva Goksiju pesmu, a klip nosi naziv "Goxy Young Boys".

- A gde žuriš, a gde žuriš Goksi bre, a gde žuriš, prebismo ti jangere - čuje se na snimku, što su upućeni protumačili kao pretnju.

Sumnja se da su Veličkovića mučili na najmonstruoznije načine, navodno tražeći da im otključa svoju Skaj aplikaciju. Kada su dobili šta su želeli, navodno su mu odrubili glavu, a monstruozne fotografije poslali muškarcu za kog su sumnjali da je njegov šef, a koji je blizak škaljarskom klanu.

- Tragove zločina i Goksijevu garderobu pokušali su da unište kiselinom - dodaje sagovornik.

Navijačka grupa

Istražitelji veruju da prijateljstvo pokojnog Veljičkovića i uhapšenog Vučinića, datira još iz perioda kada su obojica bila u Partizanovoj navijačkoj grupi koju je predvodio Miloš Radisavljević Kimi. Navodno, Vučinić se kasnije priklonio Belivuku.

- Sukob između Belivuka i Kimija usijanje je dostigao 2017, posle tuče na tribinama u kojoj su učestvovali i navijači iz Splita - podseća izvor.

Kriminalna grupa, podsetimo, osim za ubistvo Veličkovića sumnjiči se i za likvidacije Milana Ljepoje i Zdravka Radojevića, a sumnja se da grupa stoji iza još teških zločina i najmanje 10 nestanaka muškaraca.

Bonus video:

02:45

ADVOKAT PREDRAG SAVIĆ O SLUČAJU VELJE NEVOLJE

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.