OBRT U SLUČAJU MILANA DABOVIĆA! Brat košarkašica ipak ne ide na slobodu, Apelacioni sud ukinuo odluku!
Milan Dabović, Foto: Facebook/Milan Dabović

šok odluka

OBRT U SLUČAJU MILANA DABOVIĆA! Brat košarkašica ipak ne ide na slobodu, Apelacioni sud ukinuo odluku!

Daboviću puna kazna ističe 16. decembra 2022. godine

Objavljeno:

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu odluku kojom je krajem februara bila usvojena molba za uslovni otpust iz zatvora Milana Dabovića, brata košarkašica Milice i Ane Dabović, nakon što je izdržao dve trećine kazne od šest godina zatvora, na koju je osuđen zbog učešća u trgovini kokainom.

Ovom odlukom od 11. marta, Apelacioni sud je usvojio žalbu Višeg javnog tužioca i i naložio da se o Dabovićevoj molbi ponovo odluči, precizirala je za Tanjug portparolka suda Mirjana Piljić.

"Po nalaženu Apelacionog suda, osnovano se žalbom Višeg javnog tužioca ukazuje da se ne može prihvatiti zaključak prvostepenog suda - da su ispunjeni uslovi za uslovni otpust Dabovića, budući da je prvostepeni sud izveo pogrešan zaključak da su ispunjeni svi subjektivni uslovi da usvajanje molbe za puštanje na uslovni otpust sa izdržavanja kazne, odnosno da je poces resocijalizacije okončan i da je ostvarena svrha specijalne prevencije", prenela je Piljić.

Apelacioni sud smatra da prvostepeni sud nije cenio sve okolnosti koje su od značaja za odlučivanje u ovom predmetu, pa je dao nalog da se u ponovljenom postupku odlučivanja utvrdi kompletno činjenično stanje.

Pored ostalog, traži da se sasluša predstavnik zatvora u kojem Dabović izdržava kaznu, kao i da se ceni odnos osuđenog prema krivičnom delu i sve okolnosti ovog slučaja.

Viši sud je 25. februara usvojio njegovu molbu za uslovni otpust posle 2/3 izdržane kazne zatvora, kao i pozitivnog mišljenja uprave zatvora.

Daboviću puna kazna ističe 16. decembra 2022. godine.

Osuđen zbog krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, a pravosnažnom odlukom oduzeto mu je i oko dva kilograma kokaina, koji je kod njega pronađen prilikom hapšenja 16. septembra 2016. godine na Brankovom mostu u Beogradu.

U presudi se navodi da je Dabović 16. septembra 2016. godine, u Beogradu, na Brankovom mostu, "neovlašćeno radi prodaje držao supstancu koja je proglašena za opojnu drogu i to kokain-hidrohlorid ukupne neto mase 2.003.48 grama, upakovan u dva PVC paketa", navodi se u presudi.

Tokom suđenja i u završnoj reči na suđenju Dabović je negirao vezu sa drogom, navodeći da je "kriv što je mislio da ima prijatelja", ali sud njegovu odbranu nije prihvatio.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.