U ŠTA SMO SE TO PRETVORILI? Dok je strujni udar bacao decu, vozači udarali po gasu, njih 30 okrenulo je glavu
Put ka mestu nesreće gde je decu udarila struja, Foto: Kurir/Jelena Ivić

da li je realno?

U ŠTA SMO SE TO PRETVORILI? Dok je strujni udar bacao decu, vozači udarali po gasu, njih 30 okrenulo je glavu

Na osnovu čega procenjujemo da li treba nekom pomoći ili ne? Prst na čelo!

Objavljeno:

Četvoro dece povređene u strujnom udaru na Čukarici i dalje se nalazi u jedinici intenzivne nege s teškim povredama, a dvoje od njih je u veoma teškom stanju.

Podsetimo, osmoro mališana iz nehigijenskog naselja, starosti od pet do 15 godina, povređeno je u petak po podne kada su u igri pogodili žicu dalekovoda. Došlo je do jakog strujnog udara koji je dečicu razbacao po brdašcetu na kome su se igrali, a oni su uz pomoć humanih građana prebačeni u Dečju bolnicu u Tiršovoj.

- Troje dece nalazi se na odeljenju plastične hirurgije - rečeno je u bolnici. Posle nesreće, stanovnici naselja ispričali su da su mališane na rukama nosili do glavnog puta i molili građane da se zaustave i pomognu im da ih prevezu do bolnice dok su čekali Hitnu pomoć i policiju, koje su pozvali. Jedan od građana koji je pritekao u pomoć nesrećnim porodicama javio se redakciji.

- Imao sam tu sreću ili nesreću da se nađem prvi na mestu gde su teško povređena deca na Čukarici. Osmoro dece iz naselja na uglu Galipoljske ulice bilo je u teškom stanju, a sve je izgledalo kao u horor filmu. Majka i otac nosili su decu u skoro besvesnom stanju, sa vidnim opekotinama po celom telu, bez odeće, uz neljudske i nepodnošljive bolove vrištali su nasred ulice. Nakon što sam pozvao policiju i Hitnu pomoć, zbog spasavanja dečjih života s komšijom iz naselja, koji me je prepoznao na putu, i još jednim prolaznikom prevezli smo decu do Tiršove, gde im je pružena sva pomoć - priča sagornik.

Dodavali gas

Kako kaže, najviše ga je potreslo što je pored njih, dok su molili za pomoć, prošlo 30 automobila. - Prolazili su pored nas i na našu molbu da se zaustave samo nastavljali dok je osmoro dece vrištalo od bolova. Jedva smo ih smestili u tri automobila. Zapitao sam se i još se pitam šta je to u ljudima, kakvi smo postali kad ni deci ne želimo ukazati bilo kakav vid prve pomoći, bez obzira na to ko su, šta su, kakve su vere i nacije. Da li smo postali roboti bez svesti i osećanja? - zaključio je sagovornik.

Bonus video:

09:35

U KOVINU HOROR FILM! Požar na DEPONIJI konačno ugašen, SVE SMRDI, ljudi jedva žive od ĐUBRIŠTA!

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.