SMATRAO SAM GA BRATOM: Za Goranom koji je nestao u Moravi i dalje se traga, njegov prijatelj očajan
On je živeo sa ujakom i majkom, a ja sam ga smatrao bratom, Foto: RINA

teška priča

SMATRAO SAM GA BRATOM: Za Goranom koji je nestao u Moravi i dalje se traga, njegov prijatelj očajan

Na nesreću, dok sam menjao varalicu, motor se ugasio

Objavljeno:

Mladić, Goran Stašić (23) iz Svilajnca nestao je u četvrtak oko 13.30 sati u Velikoj Moravi, pošto je ispao iz čamca koji se prevrnuo pod udarom talasa. Od tada njegovo telo u nabujaloj reci traže ronioci Žandarmerije.

Sa Goranom u čemcu u trenutku nesreće bio je i njegov prijatelj David Đorđević.

- Počeli smo da pecamo kod mosta, pa krenuli uzvodno. Učvrstio sam pravac na motoru i dao gas da nas izvuče uzvodno. Penti je prišao Goran da upravlja, kako ne bismo skrenuli ka brzaku, na šta sam ga upozorio. Rekao je da ne brinem. Na nesreću, dok sam menjao varalicu, motor se ugasio, pa smo morali da uzmemo vesla. Da nesreća bude veća, Goran se uplašio, a nije znao dobro da vesla, pa nas je gurao ka brzaku - priča David i dodaje da je prvi veliki talas udario čamac, podigao ga u vazduh, okrenuo na stranu i izbacio ih u vodu.

Njega je talas odbacio uvis, a potom se strmoglavio u dobinu.

- Talas me je tri puta bacio ka dnu. U jednom trenutku sam se na dnu zakačio za neku armaturu. Kad sam nekako izvukao rukave i dobracio jaknu, isplivao sam na površinu. Osvrnuo sam se, ali Gorana nigde nije bilo - kaže on i dodaje da je, iako je bio na izmaku snage, pokušao da zaroni i izvuče druge, ali je njegovo telo matica povukla u dobinu.

Nekoliko sati nakon nesreće u Svilajnac su stigli ronioci Žandarmerije i počeli pretraživanje korita reke. Brzo su pronašli čamac, ali ne i Gorana, za kojim potraga još traje.

"Voleo je Moravu"

Kako je David rekao, on i Goran družili su se od detinjstva.

- On je živeo sa ujakom i majkom, a ja sam ga smatrao bratom. Teško mi je da o tome pričam. Zajedno smo obavljali poljoprivredne radove i dolazili na pecanje. I on je voleo Moravu, radovao se ulogu. Još ne mogu da shvatim da ga više nema... - rekao je David.

Bonus video:

03:28

Tadić prvi put detaljno objasnio zašto je napustio Demokratsku stranku

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.