ALEKSIĆU ISTIČE PRITVOR, VEĆ ZA VIKEND BI MOGAO DA BUDE NA SLOBODI! Učenice koje su ga prijavile obuzima strah!
Miroslav Mika Aleksić, Foto: Dado Đilas/News1

izlazak iz pritvora izvestan

ALEKSIĆU ISTIČE PRITVOR, VEĆ ZA VIKEND BI MOGAO DA BUDE NA SLOBODI! Učenice koje su ga prijavile obuzima strah!

I žrtve, ali i njihove porodice i pravni tim zabrinuti su i u strahu zbog činjenice da bi Aleksić mogao da bude pušten da se brani sa slobode

Objavljeno:

Viši sud u Beogradu danas će odlučivati o produženju pritvora samozvanom nastavniku glume Miroslavu Miki Aleksiću. Žrtve strahuju da bi on moga da bude pušten da se brani sa slobode.

"Moj dečko i prijatelji žive na Vračaru, ja tamo odlazim svakoga dana. Ukoliko ga puste, nikada više tamo neću kročiti, ne želim da ga vidim", kaže jedna od 10 devojaka koje su Miroslava Aleksića prijavile za silovanje ili seksualno uznemiravanje.

Poslednjih dana to je jedino pitanje koje interesuje ove devojke. Osim pomenute, još nekoliko njih živi u neposrednoj blizini gde i Aleksić.

"Mi smo praktično komšije, sretali smo se do skoro, dok nije uhapšen. Dešavalo se da me vidi na trafici kad kupujem neke sitnice i priđe mi. Ne bih to sad mogla da podnesem", kaže druga devojka.

I žrtve, ali i njihove porodice i pravni tim zabrinuti su zbog činjenice da bi Aleksić mogao da bude pušten da se brani sa slobode.

Pritvor koji mu je već jednom produžen za 30 dana, ističe za vikend, a Viši sud će prelomiti sutra budući da je to poslednji radni dan ove nedelje.

Saslušani su svi svedoci i devojaka koje su ga prijavile i njegovi, tako da opasnost da utiče na svedoke više ne postoji. Međutim, kao argumenti ostaju uznemirenje javnosti i strah da ne ponovi delo.

U ispovesti koju je dala pre dva meseca mlada glumica Iva Ilinčić govorila je o tome koliko je olakšanje osetila nakon što je odlučila da progovori javno posle šest godina ćutanja, a posebno koliko je olakšanje predstavljalo hapšenje Aleksića.

"Ubeđena sam da je ovo počelo mnogo pre nas. Njegova moć bila je u tome što je verovao da nijedna od nas neće govoriti. I nije dosad. Dok Milena koja je najhrabrija nije povukla sve nas i dala nam krila da se oslobodimo. Kada su ga uhapsili, ja sam takvo oslobođenje osetila, kao nikada ranije u životu, nisam ni bila svesna tereta. Možda će zvučati glupo, ali to je bila kao neka hipnoza", rekla je Iva Ivančić svojevremeno.

Istraga protiv Aleksića vodi se u slučaju deset žrtava, umesto incijalnih pet koliko ga je prijavilo za seksualno zlostavljanje. Iako ga je u prvom trenutku policiji prijavilo pet žrtava koje su ga optužile da ih seksualno zlostavljao, nakon javnog poziva policije da se jave devojke koje imaju saznanja o njegovim zlodelima ili su i same žrtve, javilo se još pet žrtava i policija i tužilaštvo su i u tim slučajevima pokrenuli istragu.

"Devojke su se javljale i policija je od njih uzimala iskaz u vidu službene beleške. Nakon što su opisivale kroz šta su prolazile na časovima glume, na osnovu opisa seksualnog zlostavljanja konsultovan je postupajući tužilac. Žrtve koje su seksualno zlostavljane pre nekoliko godina saslušane su u svojstvu svedoka jer je zbog protoka vremena utvrđeno da je u njihovim slučajevima stupila zastarelost", ispričao je izvor dobro upoznat sa slučajem.

Kako je sve počelo

Klupko užasa počelo je da se odmotava u januaru kada je glumica Milena Radulović u otkrila da ju je silovao učitelj glume kada je imala 17 godina. Kako je tada ispričala, to se nije desilo samo jednom. Milena Rdulović ispričala je da su ona i nekoliko devojaka, od kojih su neke maloletne, prijavile policiji da ih silovao ili seksualno uznemiravao. Aleksić je ubrzo uhapšen.

Nakon nje, u javnost je izašla i glumica Iva Ilinčić koja je takođe ispričala strahote koje je doživela u školi glume.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.