TITOV UNUK OTKAZAO PUNOMOĆJE ADVOKATU! Edvard Broz osuđen zbog teške nesreće
Josip Broz Tito, Foto: Printscreen

izazvao nesreću

TITOV UNUK OTKAZAO PUNOMOĆJE ADVOKATU! Edvard Broz osuđen zbog teške nesreće

Ovaj predmet je bio u prekidu u Višem sudu u Beogradu, ali je početkom prošle godine počelo suđenje u njegovom odsustvu, koje je okončano pomenutom presudom

Objavljeno:

U Apelacionom sudu u Beogradu danas je do daljeg odložena sednica na kojoj je trebalo da bude razmatrana žalba na prvostepenu presudu kojom je Edvard Broz (70), jedan od unuka Josipa Broza Tita, osuđen u odsustvu na osam meseci zatvora zbog saobraćajne nesreće iz 1992. godine u kojoj je poginuo njegov prijatelj G.P.

Do odlaganja je došlo jer je Edvard Broz, koji nije dostupan pravosudnim organima Srbije, otkazao punomoćje svom dugogodišnjem braniocu, potvrđeno je u sudu.

Naime, sudsko veće Apelacionog suda danas je obavestilo Brozovog branioca, advokata iz Beograda, da je njegov branjenik dao punomoćje jednom fizičkom licu da njemu (advokatu) otkaže punomoćje.

Zbog toga je sednica danas odložena, a punomoćniku Broza je naloženo da u roku od tri dana angažuje novog advokata. Nakon toga, sud će zakazati novu sednicu za razmatranje žalbi.

Brozu je pomenuta prvostepena presuda od osam meseci zatvora izrečena u odsustvu jer je u bekstvu od 2008. godine i navodno živi u Zagrebu.

Osuđen je za krivično delo “teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja”.

NJegov advokat na ovu presudu je uložio je žalbu, o kojoj treba da odluči Apelacioni sud.

Edvard Broz je odmah posle udesa pobegao u Hrvatsku, ali je 16 godina kasnije uhapšen 21. januara 2008. na granicnom prelazu Batrovci, kad je pokušao da uđe u Srbiju.

Posle tri dana pritvaranja pušten je da se brani sa slobode, ali mu je oduzet pasoš i naloženo da se na 15 dana javlja policiji.

Krajem marta 2008. godine, on se pojavio na početku suđenja pred Višim sudom u Beogradu i izneo odbranu i kajanje za smrt prijatelja, ali je ponovo pobegao.

Tačnije, nije se pojavio na ročištima u maju, junu i septembru 2008, pa sud u oktobru te godine za njim raspisao međunarodnu poternicu.

Ovaj predmet je bio u prekidu u Višem sudu u Beogradu, ali je početkom prošle godine počelo suđenje u njegovom odsustvu, koje je okončano pomenutom presudom.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media