NASTAVLJA SE SUĐENJE MIKSI! Veljin čovek nasmrt pretukao mladića ispred kluba, roditelji čekaju pravdu 6 godina
Milovan Tadić, Foto: Foto: Kurir

suđenje

NASTAVLJA SE SUĐENJE MIKSI! Veljin čovek nasmrt pretukao mladića ispred kluba, roditelji čekaju pravdu 6 godina

Milovan Tadić, zvani Miksa uhapšen kao Belivukov čovek

Objavljeno:

Suđenju Milovanu Tadiću, bivšem šefu obezbeđenja kluba "Tilt" koji je optužen da je u decembru 2015. godine nasmrt pretukao gosta Slobodana Vukića, danas je nastavljeno u Višem sudu u Beogradu nakon niza odlaganja.

Na suđenju je bilo veštačenje Vukićevih povreda treći put, a ovaj put za veštačenje bio je zadužen Zavod za sudsku medicinu u Nišu. Prvo veštačenje, podsetimo, radili su stručnjaci iz Beograda koji su naveli da su povrede koje je Vukić zadobio nastale od udarca Tadića. Suprotnog mišljenja bila je ekipa veštaka iz Novog Sada koja nije povezala smrt sa povredama koje je Vukiću naneo Tadić.

Predsednik komisije sudskih veštaka iz Niša, Radovan Karadžić, danas je istakao je da udarac u trbuh doveo do teških telesnih povreda.

- Splet svih okolnosti doveo je do smrti. Radi se o jednoj teškoj telesnoj povredi dok su ostale povrede lakše. Rado se o posledično-uzročnoj vezi o kojoj smo detaljno pričali - rekao je Karadžić.

Stručni savetnik Slobodan Savić rekao je da se slaže sa većinom tvrdnji koje je navela komisija veštaka iz Niša, ali je dodao i razloge zbog kojih se ne slaže sa njihovim mišljenjem.

- Nemamo odgovor na pitanje kako je nastao hematom, na kom mestu i koja je njegova veličina. Takođe, povreda trbuha nije teška telesna povreda, sama za sebe nije mogla da dovede do smrti. Uticaj alkohola kod pokojnog Vukića nije određen, a on je mogao da bude ključni i da izazove poremećaj srčanog mišića i njegov prestanak - rekao je Savić.

Uhapšen kao pripadnik ekipe Velje Nevolje

Tadić je uhapšen u velikoj akciji policije u februaru kao pripadnik kriminalne organizacije Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja.

Tadić je inače bivši nevenčani suprug starlete Tijane Maksimović, poznatije kao Tijana Ajfon, koja je takođe zbog sumnje da je povezana sa ovom kriminalnom grupom bila privedena pre nekih deset dana na ispitivanje u SBPOK.

Roditelji pokojnog Vukića bili su u sudnici isčekivajući pravdu suznih očiju.

Sledeće ročište zakazano je za 29. mart kad će biti i završne reči.

Podsetimo, Milovan Tadić optužen je da je pokojnom Vukiću kobne večeri zadao udarac u stomak koji je izazvao oštećenje unutrašnjih ograna, a kasnije i smrt. Vukić je doveden u bolnicu gde je ustanovljena tečnost u stomaku, odmah je operisan, a lekari su napisali da je tokom operacije uočen hematom.

Takođe, suđenje u ovom postupku odlaže se više od godinu dana i poslednji put je održano u oktobru 2019. godine. Otkad je počelo krajem 2017. suđenje je održano svega sedam puta, a devet puta je odloženo.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.