KO JE BIO GORAN STAVRIĆ KOME SU KOLUMBIJCI DOŠLI GLAVE? Kljuki je bio Magdin čovek, 90' je svašta radio ispod ruke
Policija/Ilustracija, Foto: youtube printskrin.

Stavrića policija zna vrlo dobro

KO JE BIO GORAN STAVRIĆ KOME SU KOLUMBIJCI DOŠLI GLAVE? Kljuki je bio Magdin čovek, 90' je svašta radio ispod ruke

Goran Stavrić prvo je pobegao u Brazil, a zatim se nastanio u Peruu

Objavljeno:

Goran Stavrić, zvani Kljuki bio je nekadašnji član grupe Marinka Magde, a ubijen je 6. jula 2014 godine, u Limi (Peru).

Stavrić je sedeo sa prijateljem u punom „Mekdonaldsu“, dok su ga ubice posmatrale iz automobila parkiranog u blizini.

Kada je krenuo iz restorana, Bolivijci su istrčali iz svog vozila i zapucali pred brojnim svedocima.

Stavrić je pao na trotoar, ali su oni nastavili da pucaju, kako bi bili sigurni da napad neće preživeti. Posle izvršenog zločina, ubice su pobegle u nepoznatom pravcu.

Policija je ubrzo pronašla njihov automobil i privela dva državljanina Bolivije.

Kao motiv ubistva navodi se dug od 200.000 dolara, kada je jedna pošiljka za koju je bio zadužen otkrivena i zaplenjena. Kolumbijski bosovi, prema pisanja lokalnih medija, nikada ne oraštaju greške, i kažnjavaju ih isključivo smrću.

Egzekutori su mesecima planirali zločin, a Stavrić je bio pod neprekidnom prismotrom. Obilazili su zgradu u kojoj je stanovao, lokale koje je posećivao, čekajući pogodan trenutak za likvidaciju.

Goran Stavrić je još početkom devedesetih postao poznat policiji zbog brojnih krađa i razbojništava. Uhapšen je 1993. godine kao član kriminalne grupe ozloglašenog serijskog ubice Marinka Magde (51).

Posle izlaska iz zatvora 2003. godine, ubrzo je na četiri godine osuđen zbog pljačke Delta banke u Mladenovcu sa grupom Zorana Raškovića Serdara. Iz zatvora je pobegao i pretpostavlja se da je tada uspeo da se dokopa Brazila.

Goran Stavrić rođen je u Belgiji, a kao mladić se vratio u Srbiju gde je počeo da radi za grupu serijskog ubice Marinka Magde. U zatvoru u Mađarskoj proveo je 13 godina, dok je iz zatvora u Srbiji pobegao 2007. godine. Krio se najpre u Brazilu, a poslednje godine proveo je u Peruu.

Stavrićeve komšije iz predgrađa Mariflores kažu da nisu znali da se bavio švercom droge, ali da su primetili da živi na visokoj nozi. Stavrić je u Peruu živeo s lažnim dokumentima predstavljajući se kao peruanski privrednik Nikola Antonio Bonavija.

Peruanski mediji su preneli da se ubistvo dogodilo ispred restorana “MekDonalds” u predgrađu Mari – flores, koji se nalazi u Limi, prestonici Perua.

Policija je ustanovila da se radi o Goranu Stavriću (41), za kojim je raspisana interpolova poternica još 2011. Brazilske vlasti optužuju ga za brojne pljačke, trgovinu drogom i oružjem. Policija sumnja da iza zločina stoje kolumbijski bosovi, kojima je ubijeni dugovao novac.

(Espreso/Mediji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.